Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 21 Mai 2010 01:00

21/05/10 El GOB felicita al Consell per l'eliminació de les ART

El GOB celebra l'acord assolit per PSOE-PP-BLOC per l'eliminació de les Àrees de Reconversió Territorial que representaven nou creixement. El GOB recorda però, que encara queda pendent un acord per la protecció definitiva de Lluc.

 

Nota informativa
Divendres, 21 de maig de 2010

EL GOB FELICITA AL CONSELL PER L'ELIMINACIÓ DE LES ART

El GOB celebra l'acord assolit per PSOE-PP-BLOC per l'eliminació de les Àrees de Reconversió Territorial que representaven nou creixement. El GOB recorda però, que encara queda pendent un acord per la protecció definitiva de Lluc.


El GOB felicita al Consell, per l'acord assolit entre els partits del Govern (PSOE-BLOC) i el partit majoritari de l'oposició (PP), per l'eliminació de les polèmiques Àrees de Reconversió Territorial. Aquestes implicaven 650 Ha de nou creixement en indrets escollits de manera arbitrària, fins al punt de que les ART d'aplicació directa, varen ser denunciades a fiscalia pel GOB per ser “una perversa loteria urbanística”, i  en aquest moments són motiu una causa judicial oberta, amb representants polítics d’UM i PP imputats .

Tanmateix però, tot i que el GOB ha reclamat des de sempre, reconversió sense creixement, resten encara 168 hectàrees de nou creixement que els ajuntaments de 15 municipis  podran decidir on dibuixen per un creixement vinculat a operacions de reconversió i que s'haurà d'impulsar a través del Pla d'Ordenació de l'Oferta Turística (POOT) i per tant, a través de l'adaptació dels planejaments municipals a aquesta ordenació.

ARA CAL UN "ACORD HISTÒRIC" PER A LA PROTECCIÓ DEFINITIVA DE L'ENTORN DE LLUC
La modificació del Pla Territorial de Mallorca que es pretén dur a terme en aquesta legislatura, té però encara un tema pendent: Es Guix (Escorca). Ara toca anunciar un "acord històric" que protegeixi definitivament l'entorn de Lluc de la urbanització.

Des del GOB esperam coherència en les polítiques del Consell que ara pretenen que la Serra de Tramuntana sigui declarada Patrimoni de la Humanitat, però sabem que amb això no basta. Cal que, davant el posicionament del PP - no favorable a la protecció d'Es Guix - UM sigui coherent amb el que va votar en l'aprovació inicial i segueixi apostant per la protecció d'aquest entorn.

Llegir 873 vegades Darrera modificació el Dimarts, 07 Juliol 2015 20:47