Territori i urbanisme

24/01/2012 El GOB demana a l’ajuntament de Pollença que retiri les al·legacions que permetrien urbanitzar l’Ullal.

24/01/2012 El GOB demana a l’ajuntament de Pollença que retiri les al·legacions que permetrien urbanitzar l’Ullal.
El consistori s’ha posicionat contra la protecció d’aquest espai amb al·legacions que falsegen la realitat.  

______________________________________________________________________

Dimarts 24 de gener de 2012

El GOB demana a l’ajuntament de Pollença que retiri les al·legacions que permetrien urbanitzar l’Ullal.
El consistori s’ha posicionat contra la protecció d’aquest espai amb al·legacions que falsegen la realitat.  
______________________________________________________________________

En color gris, cartografia proposada de la zona humida de l’ullal, segons el Pla Hidrològic, ara en suspens.

El GOB fa una crida a la responsabilitat als grups polítics de l’Ajuntament de Pollença, especialment als de l’equip de govern (PP-Lliga) per que retiri les al·legacions on demana que el Pla Hidrològic no protegeixi la zona humida de l’Ullal. El GOB ha tengut accés a les al·legacions que ha redactat el consistori. Aquestes pretenen una rebaixa de la cartografia del Pla Hidrològic amb la finalitat de permetre la urbanització d’aquest espai natural.

El Pla Hidrològic (PHIB) iniciat el 2004, va inventariar totes les zones humides de les Illes Balears amb cartografia de detall. De llavors ençà, administracions de diferent color polític han continuat la seva tramitació,  inclosa la cartografia que defineix cada un d’aquests espais amb precisió.

El criteri científic substituït per permetre interessos urbanístics.

L’inventari i delimitació de les zones humides ha estat elaborada per científics i tècnics experts en zones humides. De cada zona humida s’ha delimitat l’extensió, el seu estat de conservació, els grau de protecció, el tipus de vegetació, els hàbitats i multitud de paràmetres biològics i físics.

El GOB entén que el Partit Popular o l’ajuntament de Pollença puguin tenir un criteri diferent alhora de gestionar l’aigua, però mai es pot substituir el criteri científic i tècnic que descriu una realitat. Les al·legacions del consistori pollencí pretenen modificar la cartografia de l’Ullal i han estat redactades per un arquitecte municipal. El tècnic assegura que la zona humida de 113.000 m2 sols n’hauria de tenir 24.000. Es tracta d’una rebaixa del 79% de la zona humida. Amb quin criteri?

Falsejar la realitat

L’ajuntament te tot el dret a al·legar, però no és acceptable que es vulgui modificar la realitat física i biològica d’una zona falsejant dades incontestables per adaptar la realitat als interessos immobiliaris. Seria inèdit que el criteri d’un arquitecte municipal pugui tenir més pes que el de reconeguts experts en aquests espais. Les al·legacions són tan agosarades que fins i tot neguen l’existència de la zona humida. Es tracta d’una manipulació vergonyosa.

El PHIB havia passat els darrers anys per un llarg període d’elaboració, participació i esmena. El 14 d’octubre de 2011, quan sols mancava l’aprovació definitiva del Ministeri de Medi Ambient Rural i Marí, el Conseller Company, va sol·licitar la suspensió de la tramitació. Segons el Conseller, s’aturava per passar un nou tràmit d’informació i audiència pública. Una fase ja superada fa més d’un any. Ara el PHIB torna ser a exposició pública fins al 31 de gener. El GOB creu que una de les raons de l’aturada del PHIB és precisament la modificació de la cartografia d’algunes zones humides on hi ha interessos urbanístics.

El GOB demana seny a l’ajuntament

El proper dijous l’ajuntament de Pollença ha de debatre aquesta qüestió. El GOB demana públicament a l’equip de govern que rectifiqui ara que hi és a temps i retiri les l·legacions que pretenen legitimar la urbanització d’aquest espai natural. La cartografia del PHIB reconeix els valors i les potencialitats educatives, turístiques i recreatives de l’Ullal, ara sols falta que ho faci l’ajuntament.

Al·legacions de l’ajuntament de Pollença:
http://www.box.com/s/ndmasx65mforkok2gapj

Tags: l'ullal, Pla hidrològic, pollença, zones humides

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents