Divendres, 24 Mai 2013 12:49

24/05/2013. El Consell de Mallorca autoritza un projecte de centre comercial emmascarat al foravila de Petra.

Denuncien que la Comissió Insular d'Urbanisme, fent cas omís de la proposta dels tècnics de la ponència d'urbanisme, autoritza l'interés general a un centre comercial emmascarat de bodega de vins entre Santa Margalida i Petra, vora la carretera d'Inca a Manacor.24/05/2013. El Consell de Mallorca autoritza un projecte de centre comercial emmascarat al foravila de Petra.

Denuncien que la Comissió Insular d'Urbanisme, fent cas omís de la proposta dels tècnics de la ponència d'urbanisme, autoritza l'interés general a un centre comercial emmascarat de bodega de vins entre Santa Margalida i Petra, vora la carretera d'Inca a Manacor.

______________________________________________________________________________________________________________________


El GOB denúncia l'interès general que el Consell de Mallorca, a través de la Comissió Insular d'Urbanisme i Ordenació del Territori, va donar el passat 22 d'abril1 a la construcció d'una"bodega d'elaboració, criança i embotellat de vins de qualitat" al fora vila de Petra. Les bodegues Miquel Oliver són qui promou aquest projecte constructiu


La Ponència Tècnica d'Urbanisme i Ordenació del Territori del Consell de Mallorca acordà el passat 17 d'abril suspendre la declaració d'interès general d'aquest projecte per desmesurat en el seu disseny arquitectònic i pel seu emplaçament desencertat. L'edifici projectat tendrà 2.900 m2 i es situarà vora la carretera de Santa Margalida a Manacor, abans de l'entrada a Petra.


Malgrat això, la Comissió Insular d'Urbanisme, amb els vots a favor de MES i PSOE a l'oposició, acordà donar-li l'interès general fent així, cas omís, a l'alerta sobre l'impacte que motivà la suspensió de l'expedient a la Ponència Tècnica i exhonerant-lo del compliment dels paràmetres d'altura, edificabilitat, ocupació i tipologia projectada.


El disseny arquitectònic s'assembla al de qualsevol centre comercial de carretera, que tant abunden, per exemple, a la carretera de Manacor: Modelmón que aconseguí la seva declaració d'interès general com a "centre ceràmic" és ara un monstre comercial vora la carretera; Binicomprat l'aconseguí per començar amb un permís per fer "tiro al pichón"...

Desafortunadament, aquest nyap degradarà greument per sempre el paisatge rural d'aquest fora vila.

El GOB denuncia al Consell de Mallorca per aprovar aquest projecte de centre comercial i bodega que destruirà la fesomia del fora vila de Petra, a un dels racons rurals més ben conservats de Mallorca.


Llegir 1113 vegades Darrera modificació el Divendres, 24 Mai 2013 13:42

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.