Territori i urbanisme

25.11.2013. Canyamel inicia el comptador d’una nova envestida contra el territori.

S’ha iniciat el projecte que arrasarà 50ha – una extensió equivalent a pobles com Ariany – i duplicarà la superfície urbanitzada de Canyamel.

 

 

 

25.11.2013. Canyamel inicia el comptador d’una nova envestida contra el territori.

S’ha iniciat el projecte que arrasarà 50ha – una extensió equivalent a pobles com Ariany – i duplicarà la superfície urbanitzada de Canyamel.

__________________________________________________________________________________

El GOB denuncia l’impacte d’un projecte purament especulatiu, en una zona d’alt valor paisatgístic i ambiental impulsada per diferents grups polítics a l’Ajuntament (PSEO, UCAP) i al Govern (PP) amb una tramitació plena d’irregularitats.

Imatge de les màquines que ja han arrasat una gran extensió de territori a Canyamel, davall del Puig Negre

 

Una multa multimilionària perdonada, una denúncia a fiscalia i malgrat tot, un projecte declarat

d’interès autonòmic.

Les il·legalitats de Cap Vermell han estat “amnistiades” per l’ajuntament de Capdepera durant anys. Primer amb el PP (2003-2007) i ara amb PSOE-UCAP. Ni el Govern del PP (2003-2007) ni el del Pacte

de Progrés (2007-2011) van voler multar la promotora, és més, deixaren caducar els expedients que l’afectaven, derivats de l’inici de les obres al 2007 sense cap tipus de llicència. A tot això ara s’hi suma el fet que l’arquitecte director de l’obra quan es van cometre aquest cúmul d’il·legalitats era Jaime Martínez, actual Director General de Turisme del Govern. Martínez va haver de renunciar a la direcció del projecte per incompatibilitat amb el càrrec públic que ocupà al juny de 2011. Malgrat tot, el Consell de Govern celebrat el 30 de març de 2012, va declara-ho d’Interès Autonòmic a proposta de la Conselleria de Turisme (boib 3 abril).

Canyamel és l’inici de la nova envestida contra el territori.

Denunciat a la campanya “Mallorca cap el col·lapse”, és evident que Canyamel és només el principi d’una nova envestida especulativa contra el territori de la mà de grans projecte de promoció privada en zones ambientalment sensibles i amb la complicitat d’uns polítics que regulen a la carta dels interessos privats: ses Fontanelles, sa Ràpita, Muleta, Cala Blanca… són altres exemples de la política territorial impulsada en aquesta legislatura.

Això juntament amb uns planejaments urbanístics amb excés de sòls urbanitzables donen lloc a les negociacions més perverses a benefici d’uns pocs i a costa del territori i de la societat.

http://www.gobmallorca.com/mallorca-cap-al-colapse.html

Tags: Canyamel, Capdepera, Mallorca Cap Al Col·lapse

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents