Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 27 abril 2010 01:00

27/04/10 Es Guix, de nou en perill!

15.533 signatures clamen per la protecció d'Es Guix (Escorca)

 

27 d’abril de 2010

ES GUIX, DE NOU EN PERILL!

15.533 signatures clamen per la protecció d'Es Guix (Escorca)


CAMPANYA DEL COL·LECTIU EN DEFENSA DE LLUC
El Col·lectiu en Defensa de Lluc, format per l'Associació d'Antics Blavets, ARCA i GOB, va iniciar el gener de 2008 una campanya de recollida de signatures amb l'objectiu d'aconseguir adhesions a la protecció de l'emblemàtic entorn de Lluc, amenaçat per la construcció d'una macro urbanització a Es Guix. de 105 nous habitatges plurifamiliars pel qual l'Ajuntament havia concedit llicència el 8 de setembre de 2006.

La campanya es va dur a terme amb el muntatge de taules informatives a Lluc i la recollida de signatures, a més d'una campanya via internet amb la qual es recollien signatures i s'enviaven cartes als responsables polítics que podien garantir la protecció de l'entorn.


D'aquesta manera s'han anat recollint 15.533 signatures  (4.077 adhesions electròniques i 11.456 sigantures en paper) de persones que s'adherien a la petició de desclassificació d'Es Guix, així com el suport de diverses entitats:  Comunitat dels Pares Custodis del Santuari de Lluc , GEM , Apa de l´Escolania de Lluc i Membres de la Pujada a Lluc a Peu de la Part Forana:

LA MODIFICACIÓ DEL PLA TERRITORIAL DE MALLORCA
Després de la intensa campanya per part dels membres del Col·lectiu, el Consell de Mallorca va decidir:

  • per una banda, interposar recurs contra la llicència d'Es Guix  donant resposta a la inquietud que hi havia respecte els indicis d'irregularitat que s'havien detectat. De moment, la llicència ha estat objecte d'una suspensió cautelar.
  • dictar una Norma Territorial Cautelar sobre la zona que va culminar en la desclassificació dels terrenys d'Es Guix en la modificació del Pla Territorial de Mallorca, aprovada inicialment el mes de juliol de 2008.

EL FUTUR D'ES GUIX PENJA D'UN FIL
Així, tot i que en aquests moments, la Justícia té suspesa cautelarment la llicència per a la construcció de 105 habitatges plurifamiliars a la zona d'Es Guix, la realitat és que la protecció definitiva d'aquest entorn depèn de l'aprovació definitiva de la modificació del Pla Territorial de Mallorca que, en la seva aprovació inicial (2008) va desclassificar Es Guix.


Ara queden 2 mesos de termini per aprovar definitivament aquesta modificació. Si no es fa, decaurà la desclassificació d'Es Guix i amb això, la protecció d'aquest entorn davant possibles actuacions urbanístiques.

Caldrà esperar, per una banda la resolució del recurs interposat pel Consell de Mallorca, però de manera urgent caldrà que, abans de 2 mesos el Consell de Mallorca (BLOC - PSOE) aprovin amb el suport de UM i/o PP, la modificació del Pla Territorial de Mallorca que haurà de dir la darrera paraula respecte el futur d'Es Guix.

Per tot això, i per tal d'assegurar la protecció definitva d'Es Guix, des del col·lectiu presentam al Consell de Mallorca aquestes prop de 16.000 signatures per tal de posar de manifest l'ampli suport i la sensibilitat de la societat, tant de Mallorca, com els visitants que han arribat a Lluc i han estat informats de l'amenaça urbanística sobre aquest paratge tan singular de la Serra de Tramuntana, que ara aspira a la declaració de Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Llegir 857 vegades Darrera modificació el Dimarts, 07 Juliol 2015 20:48