Dimecres, 29 Agost 2012 13:32

29/08/2012. Els turistes alemanys rebutgen l'hotel a Sa Ràpita.


El ressò internacional del projecte i de la política turística i urbanística del Govern Bauzá té una repercussió molt negativa per a la imatge de les Illes Balears a l'exterior.


El GOB ha repartit avui més de 1600 postals a turistes, especialment alemanys, per a que tenguin la possibilitat de contribuir a la conservació de la nostra illa, demanant al Govern Bauzá que aturi el projecte de sa Ràpita.

29/08/2012. Acció directe del GOB a l'aeroport de Palma. Els turistes alemanys rebutgen l'hotel a Sa Ràpita.

El ressò internacional del projecte i de la política turística i urbanística del Govern Bauzá té una repercussió molt negativa per a la imatge de les Illes Balears a l'exterior.

 

El GOB ha repartit avui més de 1600 postals a turistes, especialment alemanys, per a que tenguin la possibilitat de contribuir a la conservació de la nostra illa, demanant al Govern Bauzá que aturi el projecte de sa Ràpita.

_______________________________________________________________________________________________________________________

«Hola,

lamentablemente no hablo mucho Espagnol ni Mallorquin.

That is why I better continue in English. I would like to congratulate you on your successful campaign against the Es Trenc luxury resort.

Being a tourist who has often visited Mallorca with his family, I would like to join you in your concerns about loosing unspoilt landscape to more an more tourist accomodation. This mistake has been made before, the mainland Mediterranean coast of Spain bear a sad witness to this. Such a mistake should not repeated in Mallorca.

I would like to say that investors are mistaken if they say that "German tourists demand more accomodation!"; there certainly are enough nice places to stay at Mallorca. One of the main reason why we come is the superbe beauty of the landscape. If that is spoilt, Mallorca looses a core asset that makes it a worthy tourist attraction.

I wish you all the best for your initiative. If you like, I can also post this on my German Facebook profile.

Best regards,

Christopher Brandt»

 

Correus com aquests i comentaris semblants, ens han arribat d'encà de l'anunci de la declaració d'interés autonòmic del projecte de l'hotel a Son Durí per part del Govern Bauzá. Els mitjans

internacionals, alemanys majoritàriament, han seguit amb interès la notícia i s'han fet ressò de les intencions del Govern i de la lluita local contra el projecte.

Repercussió als mitjans internacionals: la pitjor promoció turística

A part de les múiltiples referències al projecte de sa Ràpita que s'han publicat al Mallorca Zeitung i del Mallorca-Magazin (diaris Alemanys editats i publicats a Mallorca), revistes com l'Spiegel han tret diversos articles, el darrer: http://www.spiegel.de/reise/europa/es-trenc-bau-eines-luxus-hotels-bedroht-mallorcas-traumstrand-a-851445.html

També les revistes de viatges com Abeuntuer-reisen (http://www.abenteuer-reisen.de/) han fet articles a fons denunciant l'atac a aquest espai natural i la nefasta estratègia turística del Govern Bauzá centrada en atraure inversions per a generar noves places i oferta turístiques en espais ambientalment sensibles: ses Fontanelles, Canyamel, Marina de Magalluf, sa Ràpita...

Altres mitjans que se n'han fet ressò són:

•Die Welt: el setmanal més important d'Alemanya

•Der Standard: periòdic seriós a Àustria

•Tageszeitung: diari alemany editat a Berlin amb corresponsal a Madrid

•Bayrischer Rundfunk : cadena de radio i televisió alemanya

•Süddeutsche Zeitung (com El Pais) i han escrit també sobre el projecte que afecta l'arenal de sa Ràpita i es Trenc, en un context general del crack de la bombolla immobiliària a España.

Els mitjans alemanys es qüestionen com es possible que les autoritats balears i espanyoles continuin amb la mateixa fórmula econòmica que els ha portat a la crisi, amb l'esclat de la bombolla immobiliària: grans projectes com Eurovegas, mega complexes turístics de luxe, noves urbanitzacions i més i més construcció, ara, en espais naturals o espais ambientalment sensibles. 2

I què podem fer?

A banda d'això, molts turistes i mitjans ens han demanat la possibilitat de manifestar el seu punt de vista en el marc de la campanya del GOB i la Plataforma Salvem sa Ràpita en contra d'aquest projecte i de la política turística, econòmica i territorial del Govern Bauzà.

És per això, que el GOB ha habilitat una web per a recollida de firmes adreçades al col·lectiu extranger sensibilitzat, la majoria d'ells, turistes que venen a Mallorca per gaudir dels seus espais naturals i els seus bells paisatges conservats.

La recollida de signatures s'ha habilitat amb l'intenció de fer arribar al Govern Bauzá el rebuig general dels turistes, alemanys principalment, a aquest projecte. L'adreça és:

http://www.gobmallorca.com/rettensieestrenc/

A més, avui, hem fet aquesta acció directa de repartiment de postals a l'aeroport per tal convidar als turistes que han visitat la nostra illa a ajudar-nos a conservar-la.

(fes un click sobre la imatge per poder llegir-la bé)

L'objectiu és que se'n duguin un bon record de la nostra illa i coneguin la nostra sensibilitat en vers la protecció del territori i els nostres valors ambientals i paisatgístics i per a que tenguin la possibilitat de contribuir a la seva conservació i visitar-la de nou, en un futur.

 

Llegir 2428 vegades Darrera modificació el Dimarts, 23 Juny 2015 21:20

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.