Territori i urbanisme

29.10.2014. El GOB crític amb la decisió del Subcomitè d’Avaluacions d’Impacte Ambiental del Govern en relació a l’ampliació del port del Molinar.

El GOB considera que els impactes irreversibles ambientals, socials, econòmics i territorials de l’ampliació són suficients perquè les administracions autonòmiques instin al Govern de Madrid a descartar el projecte i defensin la singularitat del de l’actual port davant un projecte d’ampliació d’aquestes característiques.

 

 

29.10.2014. El GOB crític amb la decisió del Subcomitè d’Avaluacions d’Impacte Ambiental del Govern en relació a l’ampliació del port del Molinar.

El GOB considera que els impactes irreversibles ambientals, socials, econòmics i territorials de l’ampliació són suficients perquè les administracions autonòmiques instin al Govern de Madrid a descartar el projecte i defensin la singularitat del de l’actual port davant un projecte d’ampliació d’aquestes característiques.

______________________________________________________________________________________________________________________ 

Ahir es va reunir el Subcomitè d’avaluacions d’Impacte Ambiental del Govern per avaluar, entre altres coses, el projecte d’ampliació del Club Marítim del Molinar. En aquest punt de l’ordre del dia es va acordar comunicar al Ministeri que sigui aquest qui decideixi si els impactes irreversibles des del punt de vista ambiental del projecte d’ampliació del Club Marítim Molinar, són compatibles amb l’entorn social, ambiental i econòmic del Molinar i la Badia de Palma

A més, a proposta del tècnic del Consell de Mallorca, el punt va incloure tenir en compte també la incidència sobre l’ordenació territorial i la planificació sectorial (infrastructures, front marítim, turisme, pedreres…) que tendria aquest projecte i que en cap cas, han estat contemplades, ni analitzades, ni justificades.

El GOB considera que totes aquestes consideracions haurien d’haver estat avaluades pels òrgans competents a la comunitat autònoma, perquè ja sabem que a Madrid no tendran elements de criteri ni el més mínim interès en entrar a valorar aquestes qüestions des de la singularitat que requereix el port des Molinar per les implicacions sobre el barri i la ciutat.

La necessitat de conservar les dimensions actuals del Club Marítim i entendre que qualsevol ampliació perjudicarà greument l’entorn, el barri i la ciutat, és una qüestió que s’ha de defensar des d’aquí. El Club Marítim del Molinar no és un club nàutic, és un port petit i ho ha de continuar sent, no està situat en un indret qualsevol i les implicacions d’una ampliació com la que es pretén, van més enllà de valorar la viabilitat econòmica de la inversió per les butxaques dels actuals promotors i els efectes purament ambientals que tendrà sobre l’entorn proper (biocenosi marina, alteració de les corrents marines, afectació a les platges dels costats i augment de la turbidesa de les aigües), es tracta de conseqüències greus sobre l’activitat econòmica, turística i social del barri i de la ciutat.

El Club Marítim del Molinar és un cas singular, que requereix un tractament singular i un futur adaptat a la realitat actual que permeti posar-lo en valor en relació a l’activitat econòmica i social actual del barri. Això no es pot deixar en mans de l’administració estatal perquè ja sabem quina és la seva “sensibilitat” respecte de les qüestions insulars en relació al territori i a les singularitats insulars.

El GOB està ara preparant les seves al·legacions al projecte bàsic modificat i a l’estudi d’impacte ambiental presentat però ja podem avançar que, tal i com ja ho va fer amb la primera proposta d’ampliació presentada pel Club, el GOB instarà a l’Autoritat Portuària de les Balears i al Ministeri a descartar qualsevol ampliació del port d’aquestes característiques.

 

Tags: Molinar

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents