Dimecres, 29 Desembre 2010 00:00

29/12/10 El GOB i Els Verds-Esquerra d'Artà critiquen la pràctica dilatòria del Consell en resoldre el tema de Molí de'n Regalat

 

Dimecres, 29 de desembre de 2010

El GOB  i Els Verds-Esquerra d'Artà critiquen la pràctica dilatòria del Consell en resoldre el tema de Molí de'n Regalat


Fa més de sis mesos que el Consell va deixar en suspens el sector de l'illeta de Molí de'n Regalat a l'aprovació de les NNSS d'Artà i la seva adaptació al PTM. El Consell tenia dubtes sobre la qualificació urbanística dels terrenys i això determinava la necessitat o no de revisar la delimitació del Domini Públic Maritim-Terrestre (DPMT) que canvia en funció de si es tracta de terrenys urbans o urbanitzables passant de 20m (actuals) a 100m, la qual cosa impossibilitaria l'execució de la urbanització prevista en aquest indret.

Per aquest motiu el Departament de Territori del Consell de Mallorca sol·licità al Ministeri de Medi Ambient que informàs sobre els dubtes que oferia la protecció del DPMT. El Ministeri va informar el mes d’agost, instant a la revisió del domini públic (pel que fa al marge de servitud) d'acord amb la qualificació actual dels terrenys, i per tant, fent-lo passar a 100 m.

Com procedeix en aquests casos, la Presidenta de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric va iniciar un tràmit d’audiència amb aquest Ajuntament dia 2 de setembre, tràmit que es va resoldre amb rapidesa per aquest Ajuntament amb l’aprovació, la sessió ordinària del Ple del mateix mes de setembre (28-09-2010), de la proposta de l’equip de govern municipal (UM-PSOE).

Entre la tramesa d’aquella proposta del Ple d’aquest Ajuntament i el dia d’avui, s’han celebrat, diverses sessions de la Ponència Tècnica d’aquella Comissió Insular, sense que s’hi hagi tractat aquest punt.

A més, s'ha demanat des de fa mesos, una reunió amb la Consellera Dubón per tractar aquesta qüestió i encara no ens ha rebut ni donat data, tot i haver reiterat la petició en diverses ocasions.

El GOB i els Verds-Esquerra d'Artà reclamen la resolució urgent de la classificació urbanística dels terrenys en qüestió, per tal que es pugui iniciar la revisió del Domini Públic Marítim-terrestre d'acord amb la realitat urbanística de la illeta, salvant-la així de la urbanització.

Llegir 1243 vegades Darrera modificació el Dijous, 09 Juliol 2015 12:51

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.