Imprimir aquesta pàgina
Dilluns, 30 Setembre 2013 13:07

30.09.2013. El GOB diu que el Pla de Reconversió de la platja de Palma proposa més destrucció territorial i patrimonial

Només el nou sòl urbanitzable suma més d’1 km2, sense comptabilitzar el sòl urbà que es consolida (Es Carnatge, La Ribera, Son Verí i Bellavista). És això “reconvertir” per al Consorci de la Platja de Palma? 

 

 

 

30.09.2013. El GOB diu que el Pla de Reconversió de la platja de Palma proposa més destrucció territorial i patrimonial

Només el nou sòl urbanitzable suma més d’1 km2, sense comptabilitzar el sòl urbà que es consolida (Es Carnatge, La Ribera, Son Verí i Bellavista).

És això “reconvertir” per al Consorci de la Platja de Palma?

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

El GOB va presentar la setmana passada al·legacions a la nova proposta de Pla de Reforma Integral de la Platja de Palma. El Pla de Reconversió Integral aprovat inicialment el maig de 2013, amb govern del Partit Popular, difereix poc del PRI aprovat inicialment el 2010, amb presidència i gerència del Consorci de la Platja de Palma en mans del PSOE i suport de la resta del Pacte de Progrés. Ambdós opten per planificar més creixement per a la Platja de Palma i S’Arenal.

 

 

Els aspectes més significatius respecte dels quals ha al·legat el GOB són:

 

  • Es tracta un cop més, d'una planificació feta a mida dels hoteler: El PRI s’afegeix a la nova normativa que permet incrementar l’edificabilitat, legalitzar i canviar l’ús dels hotels. Ara el PRI permet nous creixement superant el que estableix el Pla Territorial de Mallorca.
  • El PRI és la sentència definitiva per a Ses Fontanelles. La pitjor agressió ambiental es perpetra amb el manteniment del sector de sòl urbanitzable de Ses Fontanelles, d’una extensió total de 32,59 Ha
  • Més consum de territori per créixer en oferta hotelera. El PRI fa possible multiplicar per 3 les places turístiques construïbles, passant de 7.585 places que permeten els PGOU de Palma i Llucmajor en l’actualitat, a 23.792 places que permetria el PRI.
  • També el sòl urbà es densifica: El PRI recepciona quatre urbanitzacions i fa edificables dos solars dels quals, l'anterior PRI (2010) promovia la conversió a Espai Lliure Públic.
  • El sòl rústic també està amenaçat: es proposa la “instal·lació d’equipaments de Sistema General, esportius, recreatius, culturals o altres” al sòl rústic.

 

Més creixement no és reconversió

Sembla que qui Governa no enten el concepte de reconversió, si no passa pel creixement. Sol·licitam del Sr. Alvaro Gijón, president del Consorci que el seu PRI no promogui més creixement urbanístic, i que reconverteixi i millori la Platja de Palma i S’Arenal amb criteris de contenció del creixement i sostenibilitat.

 

Llegir 997 vegades Darrera modificació el Dissabte, 13 Juny 2015 19:32