Dijous, 31 Juliol 2014 12:47

31.07.2014. El GOB denuncia quei la Llei Agrària està feta a mida dels grans propietaris i terratinents.

El GOB demana a Company la retirada de la llei agrària, que afavoreix l'especulació al camp i perjudica la pagesia

 

 

 

31.07.2014. El GOB denuncia que la Llei Agrària està feta a mida dels grans propietaris i terratinents.

 

El GOB demana a Company la retirada de la llei agrària, que afavoreix l'especulació al camp i perjudica la pagesia

______________________________________________________________________________________________________________________ 

 

Els GOBs de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, presentaren ahir una al·legació conjunta contra la Llei Agrària de'n Biel Company de la que en demanen la retirada.

 

Amb l'excusa del foment a l'activitat agrària, en Company ha bastit una llei a mida dels interessos de grans popietàris de sòl rústic i de les grans indústries agroalimentàries i de transformació. El camp deixa de ser pels pagesos, per passar a convertir-se en un sòl encara més apte per a l'especulació, la inversió immobiliària i els negocis a l'engròs.

 

En Company esdevé el “rei del mambo” i decideix què és i que no és residu, lleva límits en el control de l'explotació dels aqüífers, decideix que tot el que estigui vinculat al prefix “agro” no ha de tramitar ni declaració d'interès ambiental ni tramitació ambiental. La Llei és en definitiva, un autèntic despropòsit i per això el GOB en demana la retirada.

 

Una llei urbanística per obrir el sòl rústic als negocis immobiliaris

La proposta de Biel Company afavoreix i promou la desregulació del sòl rústic i la substitució de l'activitat agrària. Consideram que l'avantprojecte hauria de respectar l'interès públic i el marc regulatori urbanístic i ambiental i regular única i exclusivament els aspectes vinculats a l'activitat agrícola i ramadera. En aquest sentit per tant, qualsevol exhoneració de compliment dels paràmetres urbanístics i de la regulació ambiental amb l'excusa d'afavorir l'activitat agrària, ens sembla una clara regulació a la carta, contrària a l'interès públic i una invasió i usurpació competencial susceptible de ser objecte de recurs d'inconstitucionalitat.

 

Una Llei que incompleix la Directiva Marc de l'Aigua

L'avantprojecte pretén sotmetre la planificació hidrològica als interessos de grans explotacions. No posa límits ni control a l'ús intensiu de l'aigua, no només per activitats agrícoles i ramaderes, sinó tampoc per les activitats que hi considera complementàries (com els camps de polo)

Tal i com està redactat, l'avantprojecte contravé la Directiva Marc de l'Aigua (Directiva 2000/60/CE) i fa incomplibles els objectius d'aquesta i inútil qualsevol criteri racional de planificació hidrològica.

 

Una llei que pretén el·liminar controls ambientals

Especialment en la part de la llei referida a la gestió i aprofitaments forestals, el Sr. Company preveu exhimir de la tramitació ambiental de determinades actuacions no planificades (per exemple, sol·licituds de tala contravenint l'establert per als espais Natura 2000 i contravenint així la Llei 42/2007 (patrimoni natural), que transposa el que estableix la Directiva 92/43/CE (d’hàbitats). En definitiva, pretén facilitar l’explotació forestal per a la producció de biomassa, a finques privades i públiques, tinguin o no protecció especial

 

Podeu consultar aquí les al·legacions completes

 

 

Llegir 1090 vegades Darrera modificació el Dijous, 11 Juny 2015 18:22

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.