Territori i urbanisme

A Bunyola ha començat la destrossa de Can Mas

5 mesos per poder accedir a l’expedient municipal que ara estam analitzant, però les obres ja han començat.

 

Des de que els joves que han constituït el col·lectiu Salvem Can Mas, de Bunyola, ens alertaren del projecte de Can Mas, des del GOB hem estat intentant accedir a l’expedient de llicència que l’Ajuntament de Bunyola va donar a principis de 2019. La sol·licitud feta el mes de juliol no ha tengut resposta fins al novembre, i just unes dies després,les màquines han començat a moure terres a possessió bunyolina.

Es tracta d’una promoció de 36 habitatges. L’otorgament de la llicència genera dubtes perquè Bunyola estava afectada per una suspensió de llicències després de l’aprovació inicial de la modiciació del Pla General. És per aquest motiu que des del GOB analitzarem l’expedient per tal de comprovar si el projecte s’ajusta a la legalitat

Per altra banda però està clar que aquest és un cas més d’urbanitzables prevists en molts de planejaments municipals que ara es desenvolupen, no per necessitat, sinó en un sentit purament especulatiu, Tornam a viure un nou boom de la construcció. Els entorns de més privilegiats – i la Serra de Tramuntana, entre els que més – tornen a estar sotmeses a una gran pressió urbanística: hem vist consolidar-se la destrossa de Canyamel amb el Park Hyatt, Deià perd la seva fesomia amb el projecte Petit Deia de Mar Capital i Andratx envesteix a Cala Llamp un complex de luxe, el New Follies.

Exigim un canvi radical que posi fre a aquestes dinàmiques destructores. Cal revisar aquestes bosses de sòl que els planejaments, en molts casos obsolets, continuen mantenint, perquè sinó, projectes com aquest esdevendran un degoteig.

 

 

Tags: bunyola, Can Mas, emergència ecològica

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents