Dilluns, 03 Agost 2015 08:06

"Al molinar, port petit" s'ha reunit amb el President del Consell Insular de Mallorca, Miquel Ensenyat, la consellera de Territori, Mercedes Garrido i el Director Insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell

La campanya demana la seva complicitat per aconseguir que es rehabiliti el port i el seu edifici, sense ocupar més làmina d'aigua. La integració port/barri del Molinar és un actiu urbanístic, històric i mediambiental que s'ha de preservar.

A primera hora d'aquest matí, a la seu del Consell Insular, ha tingut lloc una reunió entre membres de les diferents entitats que integren la campanya "Al' Molinar, Port Petit", el president del Consell Insular de Mallorca, Miquel Ensenyat, la consellera de Territori, Mercedes Garrido i el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell.

Aquesta reunió, emmarcada dins de la ronda de trobades amb els màxims representants de les administracions recentment constituïdes, ha servit per reafirmar el compromís del Consell Insular en pro de la conservació del Port del Molinar, mitjançant un model sostenible centrat en el manteniment de les dimensions i l'estètica actual, tant del port com del seu edifici.

"Al Molinar, Port Petit" ha sol·licitat a Miquel Ensenyat, com a màxim representant d'aquesta institució, que traslladi a l'Autoritat Portuària de les Illes Balears, de forma oficial, la negativa del Consell Insular a l'ampliació, i que sol·liciti la paralització de la tramitació d'aquest expedient.

Volem que el port i el seu edifici es rehabilitin durant aquesta legislatura, sense ocupar un metre més de mar

Alhora, la campanya ciutadana ha sol·licitat als representants del Consell Insular que s'involucrin en el procés que ha iniciat l'Ajuntament de Palma perquè entre tots, administracions i entitats ciutadanes, s'aconsegueixi l'objectiu de salvar i conservar, d'una vegada per totes, el centenari port.

En el transcurs de la reunió se li ha fet entrega al president del Consell i a la titular de Territori un dossier amb les principals al·legacions, tant tècniques com jurídiques, a favor de la conservació de port així com una sèrie de fotografies que representen el valor ambiental del Molinar.

Entitats que integren la campanya "Al Molinar, Port Petit": Salvem és Molinar, ARCA, Vogar i Ciar, GOB, Amics de la Terra i Greenpeace.

 
 
 
 
Llegir 1132 vegades Darrera modificació el Diumenge, 30 Agost 2015 12:07

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.