Dimecres, 13 Juliol 2022 10:57

Continuen en explotació 7 terrasses il·legals als voltants de l’edifici Xara i 5 balnearis a la platja d'Alcúdia, sense que Demarcació de Costes actuï.

Terrasses als voltants de l’edifici Xara Terrasses als voltants de l’edifici Xara

Quasi 4 mesos després que la Demarcació de Costes requerís a l’Ajuntament d’Alcúdia que retirés les instal·lacions existents de terrasses amb taules, cadires i pèrgoles davant l’edifici Xara del principi de la platja d’Alcúdia, res ha canviat.

Continua l’ocupació i l’explotació comercial sobre la platja sense que hi hagi constància que s’hagi autoritzat per part de la Demarcació de Costes cap activitat de restauració.

Si fa 4 mesos hi havia 5 establiments de restauració que ocupaven la platja, actualment ja en són 7 que ocupen el domini públic marítim terrestre sense la preceptiva autorització. Autorització que en aplicació de la legislació de costes no se pot atorgar al no estar permesa la ocupació de la platja amb terrasses d’establiments de restauració situats fora del domini públic, doncs la Llei de Costes solament permet les ocupacions que per la seva naturalesa no puguin estar situades en un altre lloc.

Seguint els criteris que aplica la Conselleria de Medi Ambient i Territori per a les ocupacions de les platges tampoc se poden autoritzar al no haver-hi la distància mínima de 100 metres de distancia entre establiments d’aquests tipus.


Explotació de 5 balnearis

Fa uns dies s’ha presentat denúncia davant la Demarcació de Costes per la presumpta l’explotació irregular de 5 dels antics balnearis existents a la platja d’Alcúdia que ha autoritzat l’Ajuntament d’Alcúdia sense tenir competències per a fer-ho. Si bé és cert que l’Ajuntament d’Alcúdia té atorgada una concessió per a 6 balnearis, aquesta concessió encara no es efectiva per quan encara no s’han retirat ni construït els nous 6 balnearis. Fins que no s’hagin construït els 6 nous balnearis i s’hagin complert les prescripcions establertes la concessió no pot tenir vigència efectiva.

Cal recordar que fins que no s’hagi alliberat la zona de servitud de trànsit de 6 metres d’amplada de tot l’àmbit de la concessió que va des de l’edifici Xara al pont de fusta no podrà ser efectiva la concessió. I això vol dir la demolició de alguns edificis i la retirada de tots els murs de tancament de les zones enjardinades de nombrosos xalets.

Per altra part s’ha de tenir en compta que l’Ajuntament d’Alcúdia, al ser el concessionari dels balnearis, també n’ha de ser l’explotador directe sense que pugui cedir l’explotació a tercers, doncs l’explotació a tercers solament està prevista per a les instal·lacions desmuntables en que l’Ajuntament n’hagi sigut l’autoritzat preferent.

Davant totes aquestes irregularitats, que ja fa més de mig any que duren, consta d’entendre com l’administració competent, la Demarcació de Costes, no actuï ni faci retirar de forma efectiva de la platja les 7 terrasses en explotació existents als voltants de l’edifici Xara ni faci tancar els 5 balnearis en explotació irregular.

Llegir 299 vegades Darrera modificació el Dijous, 14 Juliol 2022 14:40

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob