Dimarts, 12 Juliol 2022 16:22

El GOB a l'escola d'estiu d'Albasud sobre perspectives crítiques del turisme.

Aquesta setmana passada, el GOB va participar a l'Escola d'Estiu d'Albasud on s'abordaren diferents taules sobre turisme des de perspectives crítiques. Un espai de trobada i discussió, divers i multidisciplinari, sobre les dinàmiques turístiques actuals. 

La participació del GOB va ser a la taula de dijous dia 7, sobre Medi Ambient i turisme, en la que participàrem, conjuntament amb Macià Blàzquez-Salom (Universitat de les Illes Balears/Alba Sud/GOB) , Arturo Silva de Costa Rica(Alba Sud) i Raüll Valls (Alba sud/Salvem les Valls).

En la taula vàrem poder exposar com abordar, amb propostes concretes de decreixement turístic, la desturistització de l'economia en el marc de la inevitable transició ecosocial. Posant la vista en el mig i llarg termini per abordar una visió holística de la transformació, amb criteris ecosocials, que ha de planificar-se de les societats hiperdepenents i colonitzades per la indústria turística. I cal fer-ho, no només des de la perspectiva de mitigació de la crisi climàtica, sinó sobretot, com a adaptació als canvis que vendran tant derivats de la crisi climàtica, com de la crisi energètica, com de la crisi alimentària, com de la crisi de matèries primeres que ja estant mostrant-se a escala global i que ens obliga a reposicionar la nostra realitat - especialment en el nostre cas, un context insular - des de la perspectiva de la resiliència. Una resiliència que passa necessàriament per la diversificació de l'economia, revisió del model productiu - què produim, per a què i per a qui -, amb una mirada post capitalista, i amb un enfocament essencial de regeneració/recuperació dels recursos naturals, atenent una adaptació inevitable als cicles ecològics malmesos i amb una perspectiva de justícia ecosocial. En breu estaran disponibles, els vídeos de les intervencions de les taules de treball a htts://www.albasud.org

 

Llegir 191 vegades Darrera modificació el Dijous, 14 Juliol 2022 14:40

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob