Dimecres, 08 Juliol 2015 03:02

El GOB celebra la sentència que salva sa Ràpita.

El Consell va intentar col•lar com a “modificació d'errors” del Pla Territorial de Mallorca un canvi en el nombre d’hectàrees (de 2 a 22ha) per fer possible l’hotel de sa Ràpita.

El Tribunal Superior de Justícia ha dit que definitivament que així NO.

Una sentència anterior ja havia qualificat la “maniobra de “frau de Llei.

 

El TSJB ha ratificat les sentències anteriors que qualificaven com a frau de Llei la “maniobra” del Consell d’intentar col·lar com una modificació d’errors l’augment del nombre d’hectàrees edificables a Son Durí, per possibilitar la construcció de l’Hotel de sa Ràpita. L’anterior sentència ja advertia que es tractava d’un “encobriment de la seva potestat revocatòria com a potestat rectificadora”, un encobriment que qualificà de “desviació de poder”.

Avui, la societat civil pot estar contenta perquè és arran de la mobilització popular contra el projecte, que els partits de l’oposició al Consell en aquell moment (PSIB i MES) decidiren interposar un recurs davant aquesta maniobra del Consell.

Un projecte que el PP avalava i volia tirar endavant a qualsevol preu.

Defintivament els Tribunals han validat allò que tots els ciutadans vèiem clarament i denunciàrem públicament. En el cas de sa Ràpita, va quedar clar com el Partit Popular, responsable polític en aquell moment del Consell de Mallorca i Govern de les Illes Balears actuava fent frau de llei servint als interessos concrets d’un projecte privat i als anhels de desenvolupament d’un dels seus batles.

Recordem que aquest aquest mateix projecte, va ser també avalat pel Govern autonòmic, declarant-lo d'interès autonòmic, sense ni tan sols saber si era o no legal i si era possible la seva construcció.

 

Ara toca exigir responsabilitats.

Des del GOB exigim responsabilitats polítiques i personals al que era al seu moment el Conseller de Territori, el Sr. Rovira i especialment a la Presidenta del Consell, Maria Salom, que malgrat tot, varen decidir recórrer la primera de les sentències que el TSJB ja va emetre en aquest sentit i malbaratar així recursos econòmics públics en defensar un despropòsit tant en el contingut (un macrohotel de 1200 places a tocar de l’ANEI d’Es Trenc- es Salobrar de Campos) com en les formes polítiques i de tràmit administratiu.

Llegir 1673 vegades Darrera modificació el Dissabte, 11 Juliol 2015 13:04

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.