Divendres, 30 Octubre 2015 18:21

El GOB demana a Armengol accions polítiques immediates i valentes en territori i mediambient

La iniciativa legislativa popular, decret llei de mesures urgents en matèria de territori, espais naturals i impost turístic han centrat la reunió que avui, membres del GOB han mantingut amb la Presidenta i el Conseller de Medi Ambient.

 

El GOB s'ha reunit avui per primer cop amb la Presidenta Armengol després de més de 100 dies de Govern.

Hem traslladat a la Presidenta la seva preocupació davant l'absència en l'acció política de Govern dels primers 100 dies, dels aspectes urgents i claus relatius a territori i medi ambient. Una urgència que ve motivada pel panorama normatiu de desregulació territorial impulsat pel Govern Bauzá, que va deixar a mercè dels grans interessos i de l'especulació el territori i que va desmantellar la gestió dels espais naturals.

El GOB ha insistit en l'impuls de la ILP en defensa del territori juntament amb la revisió urgent de les lleis més perverses impulsades pel govern Bauzá i ha presentat a la presidenta les seves propostes, fetes a nivell de totes les illes, de revisió/derogació dels articles més desreguladors en matèria territorial de les diferents lleis impulsades o modificades per Bauzá. La Llei del sòl, llei de mesures urgents, llei de sòl rústic, la llei del Turisme, llei d'impacte ambiental, llei minera, llei agrària i llei de ports són les lleis amb implicacions més greus sobre el futur del territori. També s'ha abordat la necessitat d'impulsar una Llei de Residus dins el proper any 2016 per tal que la importació de residus, ara paralitzada en relació als carregament prevists per aquest 2015, sigui paralitzada definitivament.

Per altra banda, s'ha abordat la necessitat d'impulsar la gestió dels espais naturals protegits, l'ampliació de territori natural protegit, amb nous parcs i àrees de protecció així com dotar d'eines de planificació i gestió dels espais ja existents, per tal d'assegurar que la biodiversitat es converteixi en un eix estratègic de l'acció de Govern.

Finalment, s'ha parlat de l'impost turístic i el GOB ha insistit en que s’ha de destinar a actuacions de millora mediambiental, una qüestió estratègica per la nostra economia i societat però que ha patit i pateix un dèficit crònic i greu d’inversió. Per al GOB el nou impost hauria de ser realment una ecotaxa, i s’hauria d’adreçar fonamentalment a la conservació del paisatge i del patrimoni natural i cultural, a la recuperació d'espais afectats per urbanitzacions avortades, i a la deconstrucció i recuperació ambiental de zones turístiques obsoletes, eliminant places d’allotjament i minvant així el consum de recursos naturals a nivell local i balear.

Evidentment i en relació a l'impost i als propers pressupostos presentats avui, el GOB ha insistit en que el mediambient i la conservació del territori hauria d'esdevenir un eix estratègic de l'acció de govern, símbol d'un canvi dràstic de la política econòmica i turística i que per tant esperam veure-ho reflectit en aquests pressuposts que el Govern durà al Parlament.

Llegir 1697 vegades

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.