Dijous, 21 Mai 2015 03:02

El GOB demana que s'ampliï el termini d'al·legacions de la reforma de la carretera de ses Salines a la Colònia de Sant Jordi

Demanam que hi hagi un període més llarg d'exposició pública, al manco de 30 dies hàbils ja que es tracta d'un projecte pressupostat amb més de 5 milions d'euros de l'erari públic i que afecta a més de 50 propietaris.

 

El GOB ha presentat aquesta setmana al·legacions al Projecte de millora de traçat de la carretera Ma-6100 Ses Salines- Colònia de Sant Jordi de pk 8+300 a 13+200.- Clau 14-18.0-ML,  que tan sols ha tengut 15 dies hàbils per poder fer la consulta pública

El projecte afecta a més de 50 propietaris i té un pressupost de 5 milions d'euros, motius pels quals consideram que s'hauria d'ampliar el termini d'exposició pública a 30 dies i garantir la màxima informació i transparència de cara als afectats.

 

Deficiències a la memòria ambiental

Revisant el documents, hem trobat dos aspectes que consideram greus:

·         L'apartat d'Hidrologia superficial de l'estudi ambiental no contempla un torrent o xaragall  que travessa la carretera Ma-6100 entre el km 4 i 5 d'aquest mapa que està documentat al Mapa General de Mallorca de J. Mascaró Pasarius de 1958

Creim que aquest torrent/ xaragall encara que sigui mínim s'ha de tenir en compte o al manco s'ha e valorar de cara a un hipotètic episodi pluviomètric abundant.

·         El projecte planteja tres alternatives de traçat (1A, 1B i 1C), en funció de si afecten a un costat o s'altre de la via actual o a ambdós costats a la vegada. L'alternativa que es proposa com la més adient és la 1A, que afecta només al costat sud del vial actual (finca s'Avall).

L'alternativa escollida (1A) afecta la figura de LIC i ZEPA coneguda amb la denominació «Cap de ses Salines» amb referència (ES0000228) al llarg d'un recorregut d'1,69 kilòmetres

L'alternativa escollida (1A) afecta a una superfície LIC 4,97 vegades superior a l'Alternativa 1C i 27,33 vegades superior a l'Alternativa 1B. Això suposa una diferència més que significativa de l'Alternativa 1A respecte de les altres dues opcions, en contra d'allò que diu la memòria ambiental.

Per tot això, s'hauria de plantejar una alternativa de traçat del nou vial que assegurés la conservació de les masses arbòries incloses dins l'àmbit de LIC i ZEPA esmentat anteriorment per tal de complir amb la normativa urbanística vigent així com amb les directrius de conservació dels espais naturals emparatstant amb figures de protecció estatal com amb les directrius europees.

 

 
 
Llegir 1369 vegades Darrera modificació el Dissabte, 06 Juny 2015 12:44

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.