Dijous, 26 Març 2015 11:02

El GOB denuncia els residus tòxics abocats al Mont de la Victòria derivats de les pràctiques del Camp de Tir.

Les restes de residus es troben abandonats a la parcel·la 253 polígon 3, sòl rústic protegit (AANP i APT de Costa) i corresponent i afectat per Xarxa Natura 2000.

El GOB ha presentat avui una denúncia a l'Ajuntament d'Alcúdia i la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, l'abocament des de fa molt de temps de residus derivats de l’activitat de camp de tir que, anys enrere es va dur a terme a Camp de tir de Cap Gros a la Victòria, Alcúdia.

Les restes de residus es troben abandonats a la parcel·la 253 polígon 3, sòl rústic protegit (AANP i APT de Costa) i afectat per Xarxa Natura 2000.

Es de restes de plats amb un considerable potencial de contaminació, restes dels cartutxos utilitzats en el camp de tir, i perdigons de plom que també pot provocar greus impactes ambientals per la seva elevada toxicitat.

Aquest abocament continuat de residus constitueix una infracció de la Llei Estatal de Residus i el Pla Director Sectorial de Residus Sòlids Urbans, d'acord amb els quals, aquests residus s'haurien de dipositar a les plantes de tractament dels Serveis Públics de Gestió de Residus del Consell de Mallorca.

Per tot això, el GOB ha demanat a l'Ajuntament d'Alcúdia, qui cedí l’aprofitament del camp de tir a la Societat de Caçadors d’Alcúdia, i Conselleria que es depurin responsabilitats i s'actuï en conseqüència per tal de descontaminar els terrenys.

 
Llegir 985 vegades Darrera modificació el Dimecres, 10 Juny 2015 22:06

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.