Dilluns, 27 Agost 2018 12:54

El GOB denuncia la passivitat de Costes.

La zona de Sant Elm que s'ha esfondrat per les tempestes, són terrenys d'una concessió (Restaurant cala Conills) caducada, que té sentència de demolició i que Costes no ha obligat a executar.

La terrassa que s'ha esfondrat aquests dies a Sant Elm i que ha estat notícia, pertany als terrenys en els que existia una antiga concessió per restaurant, terrassa i piscina, a Cala Conills. Aquesta concessió està caducada per sentencia de l'Audiència Nacional al 2013 i ratificada pel Tribunal Suprem al 2014.

En aquesta sentència, s'esmenten una sèrie d'il·legalitats perpetrades per part de la concessionària al llarg dels anys i que varen motivar la sentència de caducitat després de la denúncia inicial de la Comunitat de Propietaris de Porto Drac.

Existeix una resolució administrativa del Ministeri de Medi Ambient al 2010 després de declara la seva caducitat que no s'ha complert ni executat pels recursos que els explotadors del restaurant varen anar posant fins a la resolució final al 2014 del Tribunal Suprem. En la resolució de Medi Ambient queda clar que s'ha de retirar i demolir del Domini Públic tot l'edifici del bar i dependències i instal·lacions annexes, cobertes de terrassa, piscina, etc. permetent només conservar les zones verdes, zona de terrassa sense edificacions i rampes d'accés per a ús públic.

La situació actual.

Després de gairebé 4 anys des de la resolució final del TS i 5 després de la sentència ferme de l'Audiència Nacional, Demarcació de costes continua sense obligar als antics concessionaris a complir amb la Sentència i la resolució administrativa que obliga als explotadors a assumir els costos de la demolició dels elements que hi esmenta.

El cas és que aquests s'han anat degradant fins avui, en que és notícia que el temporal ha esfondrat una part de la terrassa de davora la piscina del restaurant.

Demanam a Demarcació de Costes que obligui a l'execució de la demolició i recuperi aquests terrenys del Domini Públic Martítimo Terrestre, tal i com li pertoca. Cal una actuació administrativa contundent sobre aquesta concessió ja caducada per les múltiples infraccions que s'hi havien escomès.

 

Llegir 1221 vegades

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.