Divendres, 08 Juny 2018 11:08

El GOB denuncia la represa de les obres de la caleta de Portals.

Insistim en que la construcció d’un nou passeig marítim en l’interior de la ribera de la mar no és possible segons el que disposa l’article 44.5 de la mateixa Llei de Costes i que a més, no es disposa de la concessió administrativa per l'ocupació i realització de les obres al DPMT.

A principis d’abril i en altres ocasions hem presentat denuncies davant aquesta Demarcació de Costes per presumptes obres il·legals a la cala de Portals Nous, consistent principalment en la nova execució d’un passeig marítim en domini públic marítim terrestre (DPMT) aparentment promogut per l’Ajuntament de Calvià. Amb posterioritat, a principis de maig se varen paralitzar les obres que s’executaven. Recordem que en virtut de l’article 64.1 de la Llei de Costes no se pot ocupar el DPMT amb obres sense la preceptiva concessió administrativa.

En els escrits presentats amb anterioritat sol·licitàvem que se’ns lliurés una còpia de la concessió atorgada per a poder ocupar el DPMT i poder realitzar les obres. Fins al dia d’avui no hem rebut resposta a aquesta sol·licitud i hem de suposar que encara no se disposa de la preceptiva concessió administrativa. És més, encara no consta que hagi sortit a informació pública el projecte de les obres.

També és una evidència que la construcció d’un nou passeig marítim en l’interior de la ribera de la mar no és possible segons el que disposa l’article 44.5 de la mateixa Llei de Costes, el qual diu expressament que “Els passejos marítims s’han de localitzar fora de la ribera del mar i han de ser preferentment de vianants”. Per tant resulta que aquests tipus d’ocupacions i obres no son possibles.

Per sorpresa, hem constatat que recentment s’han reprès les obres sense que consti l’atorgament de cap concessió.

Convé assenyalar que l’article 20 de la Llei de Costes especifica clarament que te com a objectiu: “La protecció del domini públic maritimoterrestre comprèn la defensa de la seva integritat i dels fins d’ús general a què està destinat; la preservació de les seves característiques i elements naturals i la prevenció de les conseqüències perjudicials”.

Per aquest motiu tornam ha sol·licitar que se paralitzin les obres de construcció d’un nou passeig marítim en la platja de Portals Nous, s’ordeni la retirada de l’ocupació il·legal i la restitució dels terrenys a la situació anterior.

Adjuntam fotografies de l'abans i després de les obres que evidencien (per la posició del pins) que s'ha actuat directament damunt de la platja (interior ribera de la mar). Veure també el plànol de delimitació i àmbit obres caleta.

 

Llegir 748 vegades Darrera modificació el Divendres, 08 Juny 2018 11:22

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.