Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 21 Març 2018 11:26

El GOB denuncia un pantalà il·legal al Port de Pollença

Des del GOB sol·licitam la immediata paralització d’aquestes obres, que s’ordeni la retirada del que ja s'ha construit i s’imposin les sancions corresponents als seus responsables, als promotors i constructors de les mateixes.

En els últims dies s’ha vist amb sorpresa com s’està construint un nou pantalà al passeig Anglada Camarassa del Port de Pollença, de uns 20 metres de longitud, just enfront de l’Hotel Capri. Aquesta obra nova, a més de causar un gran impacte visual dins de la mar, consideram que no te cap justificació per quan ja hi ha altres mollets a la zona i a molt poca distància, a unes desenes de metres tan sols.

Però el més greu des de la legalitat i el compliment de les normatives de costes, ambientals i urbanístiques és que no consta que s’hagi tramitat ni atorgat cap concessió per part del Ministeri de Medi Ambient ni tramitat cap estudi d’avaluació dels impactes ambientals que poden produir aquestes obres al litoral de la Platja d’Albercuix i a la resta de la Badia de Pollença.

Cal recordar que tota la Badia de Pollença està qualificada com a zona LIC, essent per tant una zona protegida per la seva importància mediambiental i per la seva fragilitat.

Al tractar-se d’obres que se realitzen dins de la mar i per tant dins d’una zona de domini públic marítim terrestre es d’aplicació la Llei de Costes i aquesta determina clarament a l’article 64.1 que tota ocupació amb obres i instal·lacions no desmuntables estarà subjecta a prèvia concessió atorgada per l’Administració General de l’Estat.

Davant aquesta actuació la qual s’ha de considerar d’extrema gravetat per la vulneració de varies legislacions que regulen les obres i totes les actuacions dins la zona litoral i la Badia de Pollença, des del GOB sol·licitam la immediata paralització d’aquestes obres de construcció d’un pantalà davant l’Hotel Capri del Port de Pollença i que s’ordeni la retirada de les obres ja construïdes i s’imposin les sancions corresponents als seus responsables, i als promotors i constructors de les mateixes.

El GOB ha enviat la denúncia a Demarcació de Costes, Conselleria de Medi Ambient i Ajuntament de Pollença.

Llegir 1770 vegades Darrera modificació el Dimecres, 21 Març 2018 11:28