Dilluns, 20 Juliol 2015 03:02

El GOB es reuneix amb els membres de l'àrea d'urbanisme de Palma per abordar les prioritats dels conflictes urbanístics de la ciutat.

Ses Fontanelles, Molinar i es Jonquet, són els punts urgents a abordar tècnica i políticament, però també la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana per a envestir el canvi que la ciutat necessita.

Membres del GOB, s'han reunit avui dematí amb Toni Noguera, segon tinent de batlle i regidor de l'Àrea de Model de ciutat, urbanisme i habitatge digne i Biel Horrach, de la Gerència d'Urbanisme.

Les qüestions urgents

En la reunió, el GOB ha demanat una actuació ràpida en relació a les possibilitats de recuperar la zona humida de ses Fontanelles i evitar definitivament la construcció del centre comercial, així com també, la necessitat d'actuar sobre la protecciód'Es Jonquet amb una ràpida aprovació inicial del pla especial amb la implicació i participació dels ciutadans i la necessitat de paralitzar l'ampliació del club marítim del Molinar.

Dins els temes urgents ha sorgit també la necessitat urgent de coordinació entre l'Ajuntament amb l'Autoritat Portuària de les Balears, en tots aquells aspectes que afecten el port de Palma, i els pol·lèmics projectes d'ampliació, per la seva incidència directe sobre la ciutat.

El Pla General de Palma

Un altre dels temes abordats ha estat la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana, del que el passat equip de govern va deixar fet l'avanç però que ha de recollir, de cara a l'aprovació inicial tots aquells aspectes que facin possible el canvi cap a un model de ciutat pensat per a les persones, més respectuós i que abordi les problemàtiques principals de la ciutat: accés a habitatges, les problemàtiques derivades de la excessiva turistizació de la ciutat (regularització del lloguer turístic d'habitatges, la despersonalització de les barriades, la gentrificació entesa com el procés de transformació física, econòmica, social i cultural dels carris que acaben desplaçant els antics habitants; la problemàtica de les urbanitzacions/assentament urbans il·legals i la dotació dels seus serveis; i la recuperació de l'entorn rural de la ciutat i la priorització dels usos primaris/productius des del planejament urbanístic.

En resum, una primera reunió de contacte per conèixer l'equip i abordar les prioritats en els plantejaments dels conflictes urbanístics oberts a la ciutat i el model de ciutat pel que han de treballar.

 

 

 

 
 
Llegir 1511 vegades Darrera modificació el Dijous, 23 Juliol 2015 22:23

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.