Dimecres, 02 Agost 2017 14:15

Cal actuar immediatament sobre els negocis il·legals en sòl rústic d'Andratx

Els negocis il·legals segueixen operant amb total impunitat malgrat les denúncies i les conseqüents ordres de precinte i tancament.

 

El mes de juny de 2016, arran de tenir coneixement de l'obertura d'expedients d'infracció de l'Ajuntament en relació a negocis o activitats sense llicència establertes al sòl rústic d'Andratx. el GOB va demanar una relació de tots aquests expedients, la situació administrativa en la que es trobaven i les mesures adoptades pel consistori andritxol.

El mes de juliol de 2016 l'ajuntament ens va respondre que havia iniciat 10 expedients sancionadors i l'adopció de mesures de clausura i tancament arran de les denúncies presentades per la Plataforma Salvem Andratx, i després de confirmar que s'havia constatat que tots ells duen exercint durant molts d'anys l'activitat malgrat que cap d'ells tenia títol habilitant per fer-ho.

Concretament es varen obrir expedient a
1. ALMACENES FERRAGUT SL per MAGATZEM DE MATERIAL DE CONSTRUCCIÓ
2. BALEAR BOAT SERVICE SL per APARCAMENT D'EMBARACIONS O MARINA SECA
3. BRAUNYATCH SERVICE, CB per APARCAMENT D'EMBARACIONS O MARINA SECA
4. TODO PARA LA CASA S.L. per MAGATZEM DE CONSTRUCCIÓ
5. VALL TERRA S.L. per MAGATZEM DE MAQUINÀRIA EXCAVACIÓ
6. NAUTIC SCHWARTZ S.L. per APARCAMENT D'EMBARACIONS O MARINA SECA
7. BRZEZINSKI WALDEMAR per MAGATZEM EMPRESES D'OBRES I MANTENIMENTS
8. BOATYARD PVP-ATLAS per APARCAMENT D'EMBARACIONS O MARINA SECA
9. TRANSPORTES RUIZ CASTILLA S.L. per MAGATZEM DE MATERIAL DE CONSTRUCCIÓ
10. MARTINS BATZU ALEXANDRE per APARCAMENT D'EMBARACIONS O MARINA SECA

D'aquests BOATYARD PVP-ATLAS I NAUTIC SCHWARTZ S.L varen interposar recursos contenciosos administratius davant la justícia ordinària i es troben sota mesura cautelar de suspensió de l'execució del tancant i clausura.

I només únicament dos, BALEAR BOAT SERVICE SL i TODO PARA LA CASA S.L. han desallotjat els terrenys.

Totes les empreses varen recórrer les sancions en via administrativa però no sabem quina ha estat la resposta de l'ajuntament.

A banda d'aquests, l'Ajuntament va notificar haver iniciat expedients en anys anteriors a 4 activitats més
1. SANTIAGO SÁNCHEZ NAVARRO per ACTIVITATS DE CANTERA
2. CONTENEDORES RIBOT C.B. per MAGATZEM DE MATERIAL D'ENDERROC
3. CATALINA MONER AMBRÓS per APARCAMENT D'EMBARCACIONS O MARINA SECA
4. TODO PARA LA CASA per MAGATZEM DE CONSTRUCCIÓ
5. ESPADREGADORA S.L. per MAQUINÀRIA TRITURADORA DE PEDRES

La darrera ha desaparegut i els altres expedients han caducat però no obstant no ha prescrit l'acció d'imposar sanció, que no sabem tampoc si l'ajuntament ha executat.

La qüestió és que malgrat un segon anunci fet a la premsa d'abril anunciant el precinte per part de l'Ajuntament d'Andratx de 6 d'aquests establiments il·legals d'activitats en sòl rústic, a dia d'avui, continuen actius i operant.

Des del GOB, exigim l'aplicació immediata de la legalitat vigent i que expliquin quin és el motiu pel qual, malgrat les denúncies i els suposats inicis d'expedients sancionadors i ordres de precinta i clausura, permeten que aquestes empreses continuen operant a dia d'avui.

Noves activitats

Per altra banda, en els darrers mesos hem tengut constància noves activitats com per exemple la d'una empresa nova de lloguer i venda de cotxes. Auto-Salón Mallorca a la parc. 308, polígon 12 (rústica).

Aquesta empresa a més, té cartells de publicitat en terrenys rústics qu és una altra de les actuacions il·legals sobre rústic d'Andratx sobre la qual també l'Ajuntament hauria d'actuar.

I també altres dues empreses d'aparcaments de barques al núm 121 de la carretera del Port i el negoci JOAN MAS de barques al camí des Vinyet parcel·les 542 i 541 del polígon 16.

Coneixem a més d'altres moltes parcel·les dedicades a magatzem de material i de construcció que es trobarien en una situació semblant.

Per tant, podem afirmar que aquestes activitats es realitzen amb total impunitat al marge de la legalitat imperant sense que l'Ajuntament ni el Consell de Mallorca actuïn de manera contundent i definitiva contra una il·legalitat tan flagrant i mantinguda en el temps.

Llegir 1849 vegades Darrera modificació el Diumenge, 13 Agost 2017 10:47

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.