Divendres, 03 Març 2023 16:33

El GOB Mallorca participarà demà d'una jornada de reflexió i mobilització en defensa del territori a Barcelona

Juntament amb moviments en defensa de la terra de França i Catalunya, participarem al matí d'una jornada de reflexió i posada en comú sobre diferents problemàtiques, contextos i possibles aliances impulsada per la CUP, i al capvespre, serem a la manifestació convocada a les 18h pels col·lectius Campanya Contra el 4t Cinturó, Zeroport i Aturem Hard Rock.

Així sortirem al carrer juntament amb el moviment social i ecologista de Catalunya  que aquest dissabte 4 de març vol mostrar la seva oposició als megaprojectes urbanístics i d'infraestructures que van acordar el Govern (ERC) i el PSC fa unes setmanes com a condició per al suport dels segons als pressupostos generals de la Generalitat del 2023. Concretament, el pacte entre els grups liderats per Pere Aragonès i Salvador Illa contempla, entre altres actuacions, l'ampliació del aeroport del Prat, la prolongació de la B-40 (el conegut com a quart cinturó), la construcció del megacasí del Hard Rock a Tarragona i la ciutat del motor al Circuit de Catalunya.

En aquest context de mobilitzacions, des del GOB Mallorca participarem de jornada de debat prèvia organitzada a Barcelona per la CUP i participarem de la manifestació.

Donem suport així, a les entitats convocants i ens adherim a una mobilització necessària per “defensar el territori i construir el futur”, com diu l'eslògan de la manifestació. I és que, malgrat que es tracta de projectes d'àmbit regional, des del GOB Mallorca, com a moviment ecologista i en defensa del territori a les Illes denunciam igualment aquesta política d'inversions en megaprojectes d'infraestructures pels impactes socials, econòmics i ambientals devastadors per al territori i les persones, que representen. Ni més aeroports, ni més grans, ni més autopistes ni més megaprojectes d´especulació urbanística". Necessitem caminar en la direcció oposada a aquestes polítiques.

Compartim el que esmente Pablo Muñoz, portaveu d'Ecologistes en Acció "Independentment de la seva ubicació, tots aquests projectes responen únicament als interessos dels grans capitals i no del conjunt de la ciutadania i del territori on vivim”. “Representen un model que està a l'origen de l'augment de desigualtats, l'expulsió habitacional, la destrucció del comerç de proximitat dels barris, la precarització i l'explotació laboral, la contaminació de l'aire i la sonora, l'augment exponencial a les emissions de CO2 i la pèrdua d'espais agraris i naturals”.

 

Llegir 80 vegades

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob