Dilluns, 20 Juliol 2015 03:02

El GOB reclama la limitació de les grans superfícies.

Avui la Conselleria ha convocat una reunió d'urgència de la Comissió assessora de comerç a la que reclama poder tenir presència per les implicacions territorials i ambientals de la llei balear.

S'Estada o ses Fontanelles són dos exponents clau de l'impacte d'aquestes infrastructures que s'ha d'evitar. 

Les grans superfícies són el major exponent d'un model social i ambiental insostenible, que respon al sistema de sobreproducció neoliberal que tantes injustícies socials i desequilibris mediambientals genera.


En els darrers anys, grans superfícies comercials s'han implantat a Mallorca maximitzant els beneficis de moltes grans multincionals amb un consum molt elevat de territori i recursos i en molts casos lligats a la reordenació especulativa del territori: ses Fontanelles i s'Estada, a Palma o el Bauhaus a Marratxí, en són bons exemples.

La legislació sobre el comerç ha de tenir especialment en compte aquests aspectes limitant la implantació de grans superfícies i afavorint el teixit comercial i productiu local.

Llegir 1220 vegades Darrera modificació el Dimarts, 21 Juliol 2015 17:02

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.