Dilluns, 25 Octubre 2021 12:19

El GOB sol·licita a Demarcació de Costes la recuperació possessòria del domini públic marítim terrestre usurpat a la platja dels Francesos d'Alcúdia

Jardins privats en terrenys públics de costes Jardins privats en terrenys públics de costes

 

El GOB ha sol·licitat mitjançant un escrit a la Demarcació de Costes de les Illes Balears que s'iniciïn els expedients de recuperació possessòria dels béns de domini públic retinguts sense títol per particulars a la platja dels Francesos d'Alcúdia.

Des de fa molts anys una trentena de propietats ocupen part de la superfície de la platja d'Alcúdia per a usos completament privats, com si aquests terrenys formessin part de les seves propietats. Aquestes usurpacions tenen lloc a la denominada platja dels Francesos entre les fites 1665 a la 1689 de la línia de la delimitació del domini públic marítim terrestre.

 

Comunicat 1

Platja dels Francesos amb la línia verda del domini públic marítim terrestre

 

Aquests terrenys que formen part del DPMT estan completament delimitats i tancats amb murs d'obra utilitzant-se exclusivament pels propietaris dels habitatges confrontants, on hi ha en moltes d'aquestes parcel·les cartells indicadors de "Propietat privada".

Resulta sorprenent que la Demarcació de Costes, en aquests casos tan clars d'usurpació del DPMT des de fa tant de temps, no faci cap acció encaminada a la recuperació per a l'ús públic d'aquests béns i permeti la privatització de gran part de la platja d'Alcúdia, fet que vulnera totes les determinacions de la legislació de costes, la qual té per finalitat garantir l'ús públic del domini públic marítim terrestre sense més excepcions que les derivades per raons d'interès públic degudament justificades.

Per a les situacions d'usurpació i retenció del DPMT per particulars sense títol habilitant, la legislació de costes mitjançant l'article 10.2 de la Llei de costes i l'article 16 del seu reglament general, preveu i obliga a realitzar la recuperació possessòria dels béns usurpats.

Comunicat 3

Cartells de propietat privada sobre terrenys públics de costes

 

Llegir 708 vegades Darrera modificació el Dilluns, 25 Octubre 2021 12:38
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.