Dimarts, 30 abril 2019 10:33

Sol·licitam la retirada de la piscina Mar y Paz de Can Picafort.

El GOB ha enviat un escrit a la Demarcació de Costes instant-la a que ordeni el més aviat possible la retirada de la piscina, terrasses i quiosc del Mar y Paz de Can Picafort per a recuperar l’espai al seu estat natural.

Fa uns dies la premsa informava sobre un projecte promogut per l’Ajuntament de Santa Margalida amb la intenció de substituir la piscina de l’Hotel Mar y Paz de Can Picafort amb altres tipus d’obres i instal·lacions, mentre que a la vegada, altres veus ciutadanes eren partidàries de conservar la piscina i seguir amb el seu ús i explotació.

Donat que aquesta piscina es troba situada dins la zona de domini públic marítim terrestre (DPMT) i ja fa temps que ha finalitzat la vigència de la concessió administrativa que l’emparava, en aplicació de les determinacions de la Llei de Costes no resta altra opció que la demolició de les obres i la seva retirada per tal de restaurar l’espai que ocupa per a recuperar el seu estat natural inicial.

Ja és hora que se comenci a aplicar el mandat de la Llei de Costes vigent, la qual preveu ben clarament que solament se pot ocupar el DPMT per aquelles activitats o instal·lacions que, per la seva naturalesa, no puguin tenir una altra ubicació, segons el seu article 32.1.

Tal com ja hem manifestat en altres ocasions resulta del tot xocant que l’òrgan de l’Administració encarregat de l’aplicació de la Llei de Costes, la Demarcació de Costes de les Illes Balears corresponent a l’actual Ministeri per a la Transició Ecològica, anteriorment Ministeri de Medi Ambient, s’hagi passat els últims trenta anys de vigència de l’actual Llei sense la més mínima acció per aplicar-la, llevat d’algun cas esporàdic, quan són milers les ocupacions incompatibles i que degraden l’estat natural de la costa.

Llegir 1368 vegades Darrera modificació el Dimecres, 22 Mai 2019 10:01

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob