Divendres, 19 Octubre 2018 12:22

El GOB vota de nou en contra de la proposta de projectes a finançar amb l’Impost de Turisme Sostenible.

Ahir es va reunir el Comitè Executiu de la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible, en la que el GOB participa.

El GOB assistí ahir a la convocatòria de la reunió del Comitè Executiu de la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible, on es va presentar la proposta de projectes aprovats per finançar en la nova convocatòria de l’Impost.

El GOB va votar en contra denunciant els següents fets:

• Manca de transparència i participació pública (l’article 20 de la llei de l’impost ho determina)

L’absència d’informació sobre les feines que es desenvolupen en la gestió del fons i de les convocatòries, així com les preses per enviar les convocatòries i la rapidesa per convocar tant la comissió com el plenari són mostres de comportaments per evitar la participació i control per part dels membres de la comissió. Cal la redacció d’un reglament per establir el règim de les sessions i de la documentació dels òrgans de la comissió.

Per altra banda, amb la publicació del Pla Anual per l’exercici 2018, es completa el màxim de convocatòries que la LIET permet sense haver sotmès a participació ciutadana els projectes a finançar pel Fons.

Són tres convocatòries on s’ha prescindit tant de la voluntat de la ciutadania com de les entitats que formen part de la Comissió per la presa de decisió sobre els projectes que s’han de finançar.

• Per incompliment de l’art. 19.4 de la llei, que indica que és prioritari dedicar el fons a medi natural.

Al respecte d’aquest darrer punt, el GOB posa de manifest que que el llistat de projectes finançats inclou la promoció d’habitatges per lloguer social (24,2 milions d’€), la construcció d’infraestructures (11 milions d’€ de xarxes d’aigua, enllumenat públic, una EDAR o enrajolat) i un pla de “generació de demanda turística” (1,2, “better in winter”: turisme de luxe, cultural, actiu, eco...) que s’adjudica a la mateixa Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETB) que és la que gestiona el fons de l’impost.

Llegir 1212 vegades
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.