Divendres, 24 Gener 2020 11:07

Globalia urbanitza dins d’un Parc Nacional dominicà

Globalia urbanitza dins d’un Parc Nacional dominicà diariolibre.com

Fitur fa de mostrador d’un vergonyós projecte balear al Carib


La multinacional turística Globalia Corporación Empresarial S.A. ja té quatre hotels “Be live” a la República Dominicana i es propietat majoritària de la família de Juan José Hidalgo. L’empresa està fortament vinculada a Mallorca, encara que té seu a les Illes Canàries. Globalia construeix un nou complex turístic, que es dirà “Leaf Bayahíbe”, dins d’un Parc Nacional de la República Dominicana. El Parc Nacional Cotubanamá, que es va crear l’any 1975 amb el nom de “Parque Nacional del Este”, va veure rebaixada la seva protecció l’any 2004, per pressions de la multinacional. El govern dominicà va modificà la Llei Sectorial d’Àrees Protegides per permetre ara la construcció de 96 edificacions, amb un total de 300 habitacions y una ocupació de 6.664 m2 sobre una parcel·la de 24,4 hectàrees (s’adjunten dos mapes de l’emplaçament del projecte). La urbanització ha fet desaparèixer el centre d’interpretació del Parc Nacional.

Les platges tropicals, com la veïnada al projecte dita Palmilla, i els valors ecològics del Parc Nacional són el reclam d’aquest projecte, que paradoxalment posa en risc l’equilibri ecològic d’una zona de nidificació pels seus ocells, amb rèptils i plantes endèmiques tropicals. S’adjunta una fixa explicativa de la biodiversitat del Parque Nacional Cotubanamá, amb una llistat i fotografies d’espècies de flora i fauna terrestre endèmica y/o amenaçada.

El GOB dóna suport als grups ecologistes dominicans que denuncien aquesta destrossa promoguda pel grup turístic espanyol: Instituto de Abogados para la Protección del Medio Ambiente (INSAPROMA), Acción Verde, Asamblea Nacional Ambiental (ANA), la Comisión Ambiental de la UASD, SOSAmbienteRD i Grupo Jaragua.
Els grups ecologistes dominicans demanen suport als seus homòlegs espanyols i al conjunt de la població d’on és originària l’empresa promotora, per a la seva companya en defensa del Parc Nacional de Cotunamá.


Més documentació està disponible a la carpeta https://drive.google.com/drive/folders/1hrYjS6_0UzzdUZ5f_x0JvJBc3hEfablT?usp=sharing

 

Llegir 510 vegades Darrera modificació el Divendres, 24 Gener 2020 16:43

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.