Dimarts, 30 Gener 2018 11:57

GOB i Veïnats de Deià alerten a la UNESCO de que projectes com «Petit Deià» amenacen els valors de Patrimoni Cultura de la Serra de Tramuntana

Veïnats i GOB s'uneixen per denunciar l'amenaça que representa la pressió que pateix el municipi, i la Serra

 

El GOB i el veïnats de Deià, envien avui una carta al Secretariat del Comitè del Patrimoni Mundial advertint del com nous desenvolupament urbanístics, com «Petit Deià», a sol urbans o urbanitzables que encara resten al municipi, d'acord amb el planejament vigent, poden afectar de forma molt negativa la Serra de Tramuntana. Recordem que aquest espai natural va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO el més de juny de 2010.

L'activació d'aquestes urbanitzacions, podrien implicar la pèrdua d’aquest segell. L’informe ICOMOS que avaluava la candidatura ja esmentava que: “Las presiones urbanísticas siguen siendo una amenaza para el bien propuesto”. Cal recordar a l'Ajuntament, Consell i Govern que la declaració implica el compromís i la responsabilitat de preservar i conservar el patrimoni natural i cultural de la Serra al màxim nivell.

L’escrit del GOB i Veïnats de Deià, vol prevenir aquest organisme internacional. Part de la documentació remesa fa referència als antecedents contra aquest projecte que ja, des de 1991 el GOB ha anat desenvolupant, així com les gestions fetes en els darrers mesos. Igualment s'adjunta una carta dels veïns del municipi on es transmet la situació i pressió real que es viu actualment al municipi i un plànol amb el sòl urbanitzable susceptible encara de ser desenvolupat al municipi.

 

planol urbanitzables

En groc: sol vacant susceptible de ser urbanitzat.
En vermell: ocupació del projecte «Petit Deià».

 

La promotora Mar Capital, especialitzada en habitatges de luxe, projecte un «poblet» amb un total de 21 cases de diferent grandària i format en una zona del Clot de Deià.

El desenvolupament d'aquest i altres projectes que serien susceptibles de desenvolupar-se en determinades àrees del municipi si no es procedeix a la seva desclassificació, podrien comprometre els valors pels quals la Serra va ser declarada al 2010 Patrimoni Mundial de la Humanitat com a Paisatge Cultural.

 

Aquí podeu descarregar la carta

 

Llegir 1578 vegades

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.