Dimecres, 05 Agost 2020 11:57

Ho hem aconseguit! Al Molinar, - sempre - port petit


La mobilització ciutadana aconsegueix que prevalgui la defensa de l'interès general per sobre de l'interès particular, aconseguint 5.000 metres quadrats nous d'espai públic.


La recent obertura del nou espai públic en el passeig del Molinar és la materialització de la reivindicació ciutadana: «Al Molinar, Port Petit». Campanya encapçalada per un grup d'entitats, i que, a més, ha comptat amb la implicació de centenars de persones i milers de suports.

No sempre podem felicitar-nos per reivindicacions socials que arriben a bon port, però si alguna cosa ha aconseguit «Al Molinar, Port Petit» és demostrar que la unió, el treball en equip i la perseverança (més de set anys de treball) poden portar-nos a assoliments socials com aquest. L'esforç col·lectiu ha aconseguit evitar dos projectes de construcció del port que haguessin desfigurat el Molinar; ocupant milers de metres a la mar, així com superfície terrestre a la ciutadania.

No hem d'oblidar que, al llarg d'aquests anys, les diferents administracions: Ajuntament de Palma, Consell Insular de Mallorca, Govern dels Illes Balears i Autoritat Portuària de Balears han sabut fer-se eco de les reivindicacions de «Al Molinar, Port Petit» i donar forma a un projecte que garanteix la defensa de l'interès general per sobre de l'interès particular.

Encara que encara queda per finalitzar la rehabilitació de l'edifici emblemàtic del port i alguns altres aspectes de l'obra marítima; la ciutadania ja pot gaudir del nou passeig marítim del Molinar. Per això, «Al Molinar, Port Petit» llança un vídeo resumeixen sobre els seus set anys de campanya ciutadana. Anys en què una infinitat de persones han col·laborat en: campanyes informatives, recollides de signatures, accions a peu de carrer, reunions, rodes de premsa, actes públics, i un llarg etcètera.

Creiem important que la gent pugui tenir memòria històrica, i que, a través d'aquest vídeo, es vegi el que podria haver ocorregut si s'haguessin dut a terme els projectes de construcció del port promoguts pel Club Marítim Molinar de *Llevant. I, sobretot, transmetre que s'ha aconseguit gràcies a l'esforç de la ciutadania.

Des de «Al Molinar, Port Petit» volem agrair i posar en valor el treball de totes les entitats que conformen la campanya, així com la inestimable ajuda dels centenars i centenars de persones que, al llarg d'aquest camí, han contribuït, d'una forma o una altra, posant el seu granet de sorra.

S'ha editat un vídeo resum dels 7 anys de la mobilització ciutadana.  
 
Enllaç youtube:
 
 

 

GRÀCIES, GRÀCIES I GRÀCIES.

Campanya ciutadana impulsada per les entitats: Salvem és Molinar - ARCA - Vogar i Ciar - GOB - Amics de la Terra - Greenpeace

Llegir 587 vegades Darrera modificació el Dimecres, 05 Agost 2020 12:05

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.