Dimecres, 16 Març 2016 11:34

Impost de turisme sostenible. El GOB insisteix: «Ens enfrontem a l'amenaça de la destrucció ecològica provocada per la superpoblació turística i som incapaços de tirar endavant un impost finalista i ecològic.»

Platges del compte. Municipi Sant Josep. Eivissa Platges del compte. Municipi Sant Josep. Eivissa Foto Joan Antoni Riera. Revista El Temps.

Invertir en projectes per fomentar el turisme, encara que sigui d'hivern o «sostenible», sense plantejar limitacions de turistes/any és un suïcidi i més ara, precisament, que estam a punt d'encetar una temporada «record» que incidirà greument en els problemes d'abastiment d'aigua, de saturació automobilística, de massificació de platges i, per descomptat, de desaparició accelerada dels espais naturals.

Després de la fira turística de Berlín - on s'hi va a promocionar, encara més!, les illes com a producte turístic - i de veure com polítics i mitjans celebraven el que es preveu com a temporada rècord de turistes a les Illes, és encara més decebedor veure el resultat de les negociacions entre partits en relació a les finalitats a les que es preveu destinar el recaptat amb l'impost de turisme sostenible.

L'impost és ja una oportunitat perduda.

L'impost de turisme sostenible és ja una oportunitat perduda d'implantar un impost turístic que tengués la vertadera intenció de pal·liar i fins i tot, revertir, els impactes que el monocultiu massiu turístic té en el patrimoni natural i cultural d'aquestes illes.

Societat i turistes potencials estarien disposats a acceptar un nou impost amb vocació ecològica, però el que tenim sembla que tendrem és un impost amb vocació turística que preveu el finançament de «projectes de foment de la desestacionalització, creació i activació de productes turístics i promoció del turisme sostenible i de temporada baixa» i això és directament incompatible amb la «sostenibilitat» que pretén.

Mentre les institucions confien en un nou rècord de turistes per a aquest estiu. Des del GOB insistim en que l'impost hauria de ser «ecotaxa», i hauria de servir per rebaixar el vector de pressió socio-ambiental derivat de l'allau de turistes, això és, rebaixar nombre de turistes (d'hivern o estiu, consumeixen també recursos), places d'allotjament i capacitat de les infrastructures.  

Llegir 2126 vegades Darrera modificació el Dijous, 17 Març 2016 10:09

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.