Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 13 abril 2018 11:07

La Demarcació de Costes denega els 6 balnearis de la platja d'Alcúdia

Platja de Sant Joan (Es Mal Pas): destrossa de la duna per a la instal·lació del xibiu. Platja de Sant Joan (Es Mal Pas): destrossa de la duna per a la instal·lació del xibiu.

Des del GOB sol·licitam que si s'exploten es faci via concurs públic i que s'adaptin a les superfícies permeses per la normativa.

Ja fa una sèrie d’anys que des de el GOB presentam al·legacions a les nombroses sol·licituds d’ocupacions, activitats i explotacions a les platges i costes de les Illes Balears per considerar que aquestes tramitacions i autoritzacions no s’ajusten a la normativa vigent. La realitat a dia d'avui, és que tenim una gran proliferació d’activitats econòmiques sobre la costa en detriment dels drets dels usuaris que solament volen gaudir dels valors naturals de les mateixes.

El mes passat també se varen presentar al·legacions a la sol·licitud de l’Ajuntament d’Alcúdia perquè no s’autoritzessin com a instal·lacions temporals els bars-restaurants existents a la platja d’Alcúdia, més coneguts com a balnearis, tot això en virtut que aquets tipus d’instal·lacions fixes i de més de 70 m2 totals no poden ser objecte d’autorització, sinó solament de concessió.

Fa uns dies se’ns ha comunicat que la Demarcació de Costes ha proposat la denegació a l’Ajuntament d’Alcúdia dels 6 balnearis sol·licitats. Una resposta que no s'havia donat mai en en anteriors temporades, tot i incomplir clarament la legislació aplicable.

Dins aquesta resolució de la Demarcació de Costes, es deneguen les ocupacions a la platja de Sant Joan al Mal Pas, una reivindicació de fa temps de molts veïns de la zona.

Cal dir també que aquestes instal·lacions de bars-restaurants des de fa més d’una dècada son béns de l’Administració de l’Estat. Perquè? Perquè els anteriors concessionaris que les explotaven des de inicis de la dècada de 1980, Explotaciones de playa SA, varen acabar el termini de vigència, i en aquell moment les edificacions varen revertir a l’Administració.

Per aquest motiu considerem que si la Demarcació de Costes vol explotar aquestes instal·lacions fixes ha de procedir a la convocatòria d’un concurs públic o licitació per a la seva adjudicació, tal com preveuen els articles 150.2 i 158.1, entre altres, del Reglament de Costes quan es tracta d’activitats de serveis, on l’Ajuntament pot participar en paritat de condicions amb els altres concursants.

Llegir 1164 vegades Darrera modificació el Divendres, 13 abril 2018 12:13