Territori i urbanisme

Nova acció del GOB de la campanya #Araomai: reflexions al carrer entorn al model econòmic turístic.

Joves del GOB interpel·len la societat en relació a la colonització turística que ens posa al límit de la nostra supervivència ecològica i social.

Darrera acció d’estiu de la primera part de la campanya #Araomai encetada pel GOB aquest estiu.

Des del GOB fa uns anys que hem encetat una línia de feina intensa sobre els impactes de la massificació turística en el nostre territori i sobre la necessitat d’un debat social sobre el model econòmic.

Hem encetat una línia de denúncia i proposta, fetes des de l’anàlisi crítica i teixint xarxa amb altres col·lectius d’aquí i de fora, que també hi treballen.

Però també hem posat damunt de la taula la necessitat d’abordar col·lectivament, partint de l’anàlisi crítica del model actual, les propostes ecologistes del canvi de model que han de posar la vida al centre de les decisions que afecten el nostre futur.

Per això hem realitzat durant tot l’estiu un seguit d’accions de sensibilització i conscienciació que donam per acabada amb aquesta acció que pretén convidar a la societat al debat i a la reflexió conjunta entorn la realitat a la qual ens aboca el model que vivim.

Generant debat, les reflexions al carrer.

Joves del GOB han plantejat qüestions que interpel·len el conjunt de la societat per tal de que seguem capaços de fer la reflexió conjunta necessària per culminar en la construcció d’una relat col·lectiu des de la perspectiva ecologista per construir l’alternativa necessària.

  • Fins quan viurem del turisme insostenible?
  • Espais naturals o reserves turístiques?
  • Viure del turisme o malviure del turisme?
  • Vivim a una illa o a un parc temàtic?
  • Espai públic o espai turístic?

Aquestes són algunes de les preguntes que es poden llegir per una quarantena de cartells repartits per tot Palma ahir dematí.

La gentrificació, la turistització, l’augment infinit del preu de l’habitatge, l’especulació urbanística, turística i habitacional són noves agressions als nostres drets ecològics i socials: agressions d’expulsió de les comunitats veïnals, d’alienació dels espais socials i les referències culturals i els àmbits paisatgístics dels nostres pobles, de degradació extrema dels nostres entorns naturals. Una colonització turística que ens posa al límit de la nostra supervivència ecològica i social.

Posam així damunt de la taula la necessitat d’abordar col·lectivament, partint de l’anàlisi crítica del model actual, les propostes ecologistes del canvi de model que han de posar la vida al centre de les decisions que afecten el nostre futur.

Cal actuar per salvar Mallorca: és #araomai

(imatges aquí)

 

 

 

 

Tags: #araomai, massificació turística, turistització

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents