Dilluns, 05 Agost 2019 11:35

Portals Vells. El GOB demana la paralització immediata de l’atracament d’embarcacions d’excursions turístiques.

El GOB va presentar la setmana passada una denúncia de Demarcació de Costes perquè no ens costa que estiguin autoritzades.

Durant els últims dies ha sigut notícia a la premsa la perillositat de l’atracament de barques dedicades a la realització d’excursions turístiques marítimes a la zona de Portals Vells. Aquestes aproximacions a la costa se fan sense les mínimes mesures de seguretat, tant pels banyistes com per a les embarcacions fondejades a la zona.

En primer lloc s’ha de denunciar que aquests punts d’atracament i aproximació a la costa per a aquestes activitats marítimes no consta que estiguin autoritzades segons el visor d’instal·lacions de temporada de la Direcció General d’Ordenació del Territori de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears.

En segon lloc, posar de manifest que aquestes aproximacions a la costa se fan sense les mínimes garanties de seguretat donat que no hi ha instal·lats els preceptius canals d’abalisament d’aproximació a la costa per a les embarcacions que realitzen activitats lucratives i perilloses.

En tercer lloc s’ha de posar també de manifest que els abalisaments de les zones de bany són ridículs per les petites dimensions que tenen, estant solament a uns 60 mts. de la vorera de les platges. Aquesta situació fa que hi hagi molt poc espai pels banyistes i les embarcacions fondegin molt prop de la vorera, creant-se a diari moltes moments de perillositat pels usuaris.

Per l’exposat, des del GOB vàrem presentar una denúncia a Costes demanant la paralització immediata de l’atracament d’embarcacions d’excursions turístiques a la costa de Portals Vells per la manca de la preceptiva autorització per aquest tipus d’activitats i que posen en perill la seguretat dels banyistes

A més, exigim que es prenguin les mesures correctores per a la seguretat dels banyistes en quant a l’abalisament correcte de les platges de Portals Vells.

Llegir 1061 vegades Darrera modificació el Dilluns, 05 Agost 2019 11:40

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.