Divendres, 14 Agost 2015 14:50

Primera reunió del GOB amb el Conseller de Turisme: parlant d'ecotaxa, si no és eco i finalista, que no comptin amb el nostre suport.

És l'hora que el turisme faci un retorn positiu cap al patrimoni natural, històric, cultural.

Membres del GOB s'han reunit avui dematí amb Biel Barceló, vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Innovació i Recerca i Pilar Carbonell, directora general de Turisme.

ECO-taxa

Un dels principals temes dels quals hem parlat és l'ECO-taxa. El GOB veu amb preocupació les declaracions fetes per Consellera d'Hisenda i el mateix Conseller de Turisme manifestant que els doblers de l'eco-taxa (impost turístic, diu el Govern) seran destinats a la reinversió turística, projectes per a millorar infrastructures, productes i zones madures.

El GOB ha manifestat al Conseller la seva total oposició a aquest fet i l'extrema necessitat de que la taxa sigui vertaderament ECO en el sentit de que la única finalitat sigui la inversió en patrimoni natural, històric i cultural.

En aquest sentit el GOB ha manifestat obertament al Conseller que des de l'entitat es lluitarà perquè no es perverteixi l'esperit de l'ecotaxa, des del punt de vista de la finalitat de les inversions.

 

Llei del turisme i regularització lloguer habitatges vacacionals

 

Altres aspectes clau abordats han estant la urgent necessitat de canviar els aspectes de la llei turística que envaeeixen competències urbanístiques i desregulen l'ordenació del territori, com per exemple aquelles disposicions que permeten nous equipaments en sòl rústic amb autorització turística i per damunt de les competències urbanístiques dels ajuntaments i consells insulars, la paralització dels canvis d'usos als establiments hotelers, la legalització de places turístiques, etc.

A la reunió s'ha abordat també la necessitat de regular el lloguer d'habitatges vacacionals en habitatges plurifamiliars, tenint especial esment a les problemàtiques concretes que ja es donen ara a Palma o Eivissa, en relació amb l'accés a l'habitatges, l'especulació i l'oferta irregular. En aquest sentit, des del GOB, s'ha insistit en la necessitat que la regulació vagi acompanyada de fortes mesures d'inspecció per tal de tenir un control de l'oferta turística real i avaluar els impactes sobre ls recursos, els impactes socials i econòmics i acceptar els límits de la capacitat de càrrega del territori. 

 
 
 
 
 
Llegir 1715 vegades Darrera modificació el Diumenge, 30 Agost 2015 12:03

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.