Dilluns, 28 Novembre 2022 12:27

Reunió amb els socis d'Alcúdia: el nou cable elèctric i la desclassificació de Pinares de Bonaire entre els temes que ens ocupen.

Aquest divendres passat va tenir lloc a la Casa de Cultura d'Alcúdia una reunió amb socis de l'entitat per abordar els conflictes territorials i ambientals que el GOB treballa al municipi.

D'entre els més recents: la preocupació per l'entrada del segon cable de connexió amb la penínsular que està prevista, inicialment, per Corral de'n Bennassar. Aquesta preocupació és compartida amb entitats i veïns també del Port de Pollença que ja s'han organitzat en Plataforma per fer seguiment d'aquesta proposta relativa a la planificació energètica impulsada pel Ministeri. 

El GOB té recurs interposat contra l'acord del Consell de Ministres relatiu a aquesta proposta de planificació. Un recurs que ha estat admès a tràmit i que eb breu haurem de treballar en profunditat.

També es va abordar la possible desclasificació de la urbanització de Pinares de Bonaire que s'ha entrat, via esmena, a la modificació de la LECO (Llei de Conservació d'Espais de Rellevància Ambiental) actualment en tramitació al Parlament de les Illes Balears. 

Entre altres qüestions també es va parlar de la situació actual de la tramitació de l'ampliació del varador i la polèmica relativa al suposat hotel per navegants que té revocada l'autorització turística. 

Finalment es va comentar la denúncia posadad davant l'Agència de Defensa del Territori dels aparcaments il·legals en sòl rústic davora la zona patrimonial de Pollentia. Un tema sobre el que encara no hem tengut resposta de cap de les administracions davant les que aquest tema va ser denunciat. 

Es va convenir la necessitat d'ampliar aquest tipus de reunions a persones que no siguin encara sòcies però que potser sí que tenen una preocupació o vinculació especial amb els temes treballats des de l'organització ecologista. 

Tots els temes treballats pel GOB en relació a Alcúdia es poden consultar a: https://www.gobmallorca.com/que-feim/territori-i-urbanisme/tag/Alc%C3%BAdia

 

 

Llegir 257 vegades Darrera modificació el Dilluns, 28 Novembre 2022 12:42

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob