Dimecres, 06 Febrer 2019 13:24

Un xalet damunt la Serra d'Alfàbia!

La fletxa indica el punt on es pretén construir la casa La fletxa indica el punt on es pretén construir la casa

Si pensàvem que ja ho havíem vist tot pel que fa a urbanisme salvatge, idò no

 

Ben damunt la Serra d'Alfàbia, per damunt de la cota 1000 m, a un centenar de metres d'un dels grups d'antenes de telecomunicacions que hi ha damunt la carena, es pretén edificar una vivenda unifamiliar aïllada.

Com es pot apreciar a les següents imatges, ja s'ha delimitat la zona i s'hi ha portat la corrent elèctrica per tal de començar la construcció de forma imminent.

 

alfabiazenital

Localització de la zona on es pretén construir l'edificació

 

WhatsApp Image 2019 01 31 at 10.22.46

Detall de la zona on s'ubicarà la casa

 

WhatsApp Image 2019 01 31 at 10.24.30

A l'esquerra es pot apreciar la conducció elèctrica per iniciar les obres

 

Segons ha pogut saber el GOB, aquesta construcció tindria llicència de l'ajuntament de Bunyola, ja que sorprenentment segons el Pla Territorial de Mallorca aquest bocí prop de les antenes només té la consideració d'Àrea Rural d'Interès Paisatgístic, que no impedeix les noves edificacions.

Davant aquesta situació la nostra organització ha reclamat explicacions a la Conselleria de Medi Ambient, ja que aquesta zona forma part del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana i a més a més té la consideració de Zona Especial de Conservació (ZEC) a l'empar de la directiva europea d'habitats, i per tant per poder atorgar la llicència de construcció són necessaris diversos informes ambientals.

Consideram que la construcció d'una edificació de vivenda al cim d'una serralada amb importants nivells de protecció és un atemptat paisatgístic i ambiental del tot inacceptable.

Si pensàvem que els nostres espais naturals més agrestes ja estaven salvats de l'urbanisme més impactant, aquí tenim la prova que no. Una vegada més, es fa evident la necessitat de revisar el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, per tal d'esmenar els seus múltiples defectes d'articulat i cartografia.

 

Llegir 2791 vegades

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.