Transició ecosocial

Transició ecosocial (23)

Des del GOB, i sobretot ara, en el marc de les reflexions induïdes per la crisi sanitària del COVID19, estam treballant per generar un espai ampli de reflexió i acció per definir quines haurien de ser les bases d'una agenda ecologista i social per la urgent i necessària transició ecosocial a les nostres illes.

Estam en un punt d'inflexió sense precedents derivat d'una crisi multifactorial que la crisi sanitària del COVID ha deixat en evidència: la crisi climàtica, la precarització de les nostres vides, la degradació sense precedents dels recursos naturals, però també i en positiu, la consciència global i social que això requereix un canvi, també sense precedents, que ha de sorgir de les persones i ha d'estar pensat per a les persones i la vida. Tenim clar l'objectiu però tot està per fer perquè volem que no sigui només un procés del GOB sinó que involucri tota la societat i incideixi en el pensament i acció col·lectiva, per a generar alternatives i que tot plegat, nodreixi la nostra activitats d'incidència política. Per una #transicióecosocial, #teixinthoritzonsecosocials

 

Curs de Transició Ecosocial

Aquí pots accedir als vídeos del curs celebrat el 2020.

GOB Transició ecosocial retall

 

La Vida al Centre

Espai de coordinació i trobada amb la voluntat d’impulsar una transició ecosocial feminista a les Illes.

lavidaalcentre pastilla 

El Fòrum de la Societat Civil s’ha reunit aquesta setmana amb el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, Miquel Company, el director de l’Oficina de Planificació i Coordinació d’Inversions Estratègiques, Joan Carrió i la cap de gabinet, Antònia Alomar. Per part del Fòrum van assistir la Fundació Marilles, la Fundació Iniciatives del Mediterrani i Palma XXI.

Des del GOB Mallorca, Menorca i Eivissa, presentam una sèrie de propostes per garantir que aquests recursos extraordinaris serveixin per donar un impuls a la transformació de l’economia balear en clau ecosocial.

Així mateix, demana al Govern transparència i que presenti un pla d’actuació.

Organitzacions ecologistes, sindicals i col·lectius socials han sortit al carrer per a realitzar accions simbòliques de rebuig contra el previsible mode de repartiments dels fons europeus per a la recuperació i la reactivació econòmica Next Generation.

El GOB reclama que les inversions de l'Estat a les Illes, tant els propis com els que venguin de fons europeus, vagin destinades a reforçar els àmbits econòmics essencials per a la transició ecosocial: reforçar serveis públics, nou model productiu amb equilibri ecològic i justícia social i aprofundiment democràtic de la presa de decisions.

No paguem aquesta crisi: Exigim una sortida amb justícia social, ecològica i lliure de violències masclistes.

El Ple del Parlament de les Illes Balears va aprovar dimarts passat el sostre de despesa per a l'exercici 2021.

Pàgina 1 de 2

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob