Divendres, 05 Juny 2020 12:16

Cors verds pel Dia Mundial del Medi Ambient

Centenars d'organitzacions socials criden a l'acció per una transformació justa en el Dia Mundial del Medi Ambient.

 

En motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, l'Aliança per l'Emergència Climàtica de Mallorca (AxEC) dóna suport a la convocatòria de les plataformes estatals 2020 Rebel·lió pel Clima i Aliança pel Clima (de la qual la AxEC Mallorca forma part) en la realització d'una sèrie d'accions per tot el territori espanyol per la justícia social i ambiental. Les plataformes reclamen una #TransformacióJusta per a una sortida de la crisi sanitària socialment justa i ambientalment responsable.


La crisi sanitària i econòmica generada pel coronavirus ha posat de relleu totes les contradiccions del sistema social i econòmic imperant i, al mateix temps, també ha evidenciat el tipus de mesures dràstiques que es poden prendre davant un repte global com la COVID–19 o una crisi d'efectes molt majors, com l'ecològica.


A causa de la situació sanitària actual i amb l'interès de garantir el mínim risc, l'acció, programada pel divendres 5 de juny a les 20:30h, serà senzilla, descentralitzada i segura. Consisteix en la col·locació de pancartes amb cors verds ocupant una gran superfície en terra per a generar una potent vista aèria, i en concentracions mantenint la distància de seguretat i amb limitació en el nombre d'assistents.

Animem a la ciutadania a donar suport a l'acció penjant un cor verd en les seves finestres i balcons amb el missatge que desitgin transmetre, i publicant les seves fotos en les xarxes socials amb l'etiqueta #TransformacióJusta.

Les idees centrals de la campanya del 5J són:
Recuperació justa.
Rescatem a les persones, no a les empreses contaminants
Tornem amb justícia social i ambiental.
Posar la vida en el centre.
Tornar al món d'abans no és una opció.
L'anterior normalitat era el problema.

 

EZlbtJ8WAAAhEZV


Convoquen a nivell nacional: Les plataformes ciutadanes 2020 Rebel·lió pel Clima i Aliança pel Clima, en les quals s'engloben centenars d'organitzacions de la societat civil, des d’organitzacions mediambientals o de cooperació al desenvolupament, fins a sindicats i organitzacions agràries.


Convoca a nivell local: l'Aliança per l'Emergència Climàtica de Mallorca, plataforma formada per Amics de la Terra Mallorca, ATTAC Mallorca, CGT Illes Balears, Entrepobles, Extinction Rebellion Mallorca, Fridays for Future Mallorca, Greenpeace Illes Balears, GOB Mallorca, Moviment Ecolocal Mallorquí – MEM, Plataforma Antiautopista de Campos, Som Energia i SOM Sindicalistes Balears.

Llegir 286 vegades Darrera modificació el Dimecres, 31 Març 2021 11:53
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.