Dissabte, 12 Febrer 2011 00:00

12/02/2011 El GOB reclama coherència. Valem solucions pels problemes dels accessos a Palma, però els mega-projectes d'asfalt, no són la solució.

12/02/2011 El GOB reclama coherència.
Volem solucions pels problemes dels accessos a Palma, però els mega-projectes d'asfalt, no són la solució.

Qui estima Mallorca, no la destrueix!

 


Dissabte, 12 de febrer de 2011

El GOB reclama coherència.
Valem solucions pels problemes dels accessos a Palma, però els mega-projectes d'asfalt, no són la solució.

Qui estima Mallorca, no la destrueix!Des del GOB consideram un desproposit el projecte de 2on cinturó del pacte de "progrés" i exigim el compliment deis compromisos assumits.

Amagat darrera la falsa retòrica de protecció de I'entorn, del paisatge i el patrimoni i del consens social, s'amaga un megaprojecte de via de gran capacitat, una nova autopista, de 15 km de longitud, amb quatre carrils al nou eix radial que rodejarà la ciutat des del ColI d'en Rebassa fins al polígon de Can Valero, obertura de més de 7 km nou traçat en sol rústic deixant centenars d'afectats a les barriades de s'Indioteria, Son Sardina, Sa Cabana, Secar de la Real, camí dels Reis... un mega-projecte que implica la construcció de 14 nous ponts, alguns dobles (entre 6 i 9 metres d'alçada) i una inversió de 157 milions d'euros.

Davant això, exigim:

1.    L'estudi de mobilitat previ que es va prometre abans de plantejar qualsevol alternativa al 2on cinturó PP-UM. Un estudi que ens presenti alternatives, que avaluï els efectes de la implementació de diferents modalitats de transport compatibles, primant el transport públic, a partir de dades reals de fluxes de persones (no només de cotxes). Un estudi que ens garanteixi que es reverteix el model de mobilitat que segueix impulsant I'ús del cotxe i ens doni una solució de lIarg recorregut, no només una sol·lució transitòria: si seguim així, per quan ens haurem de plantejar el 3er cinturó?
2.    Coherència en la tramitació del projecte. Ningú pot negar que es tracta d'un projecte únic des del ColI de'n Rebassa fins al polígon de Can Valero, amb un impacte que cal avaluar en el seu conjunt Malgrat els enginyers siguin capaços de plantejar-ho per trams, no és pot fraccionar el projecte ni les conseqüències socials, territorials i ambientals que tendra aquesta infrastructura. Per això, juguin net, facin les coses com cal i sotmetin el projecte complet a Avaluació d'Impacte Ambiental.

Per tant, reclamam la paralització de la tramitació iniciada dels primers trams d'aquesta infrastructura i que es garanteixi, des de la responsabilitat dels polítics pel futur dels que ens segueixen, la solució òptima per a la mobilitat (no només per als cotxes) que afectarà Palma i que repercuteix en la resta de I'illa.

El govern de la Sra. Francina Armengol té el deure de lIiurar Mallorca d'una nova autopista. Només aquesta decisió serà congruent amb el seu suport a la Plataforma Salvem Mallorca durant la legislatura 2003-2007, durant la qual el govern Matas-Munar va construir set nous trams d'autopistes i autovies a Mallorca.

Per al GOB, I'autopista de segon cinturó de Palma del govern Armengol no és un "mal menor acceptable" respecte de I'autopista de segon cinturó que defensava I'expresidenta Maria Antonia Munar.

Mallorca no ha de menester més autopistes, ni com a segon cinturó de Palma ni enlloc. Qui estima Mallorca, no la destrueix!

Llegir 1267 vegades Darrera modificació el Dilluns, 13 Juliol 2015 18:37

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.