Dimecres, 16 Setembre 2009 01:00

16/09/09 Al·legacions del GOB al projecte de millora de la instal·lació portuària de "Es Barcarès" a Alcúdia

El GOB considera que cal adaptar les modificacions a la realitat i singularitat de l'entorn.

16 de setembre de 2009

EL GOB PRESENTA AL·LEGACIONS AL PROJECTE DE MODIFICACIÓ D'ES BARCARÈS I PROPOSA UN CANVI EN LA UBICACIÓ DE LA NOVA RAMPA.
El GOB considera que cal adaptar les modificacions a la realitat i singularitat de l'entorn.


El GOB ha presentat a Ports de les Illes Balears, al·legacions al projecte modificat de millora de la instal·lació portuària de "Es Barcarès" comprensiu de les obres a executar dins la zona de servei del Port d'Es Barcarés al terme municipal l'Alcúdia.

UBICACIÓ DE LA NOVA RAMPA
Si bé es pot justificar la construcció d’una nova rampa pel nombre d’usuaris que te l’existent i del poc espai del qual disposa per a una bona maniobralitat de les embarcacions, consideram que el lloc triat en el projecte es inadequat per quan se construiria sobre una zona de roques de la vorera on, a més de l’impacte negatiu disminuiria la zona de bany de la zona.

Per això proposam el canvi de ubicació de la nova rampa que consideram s’hauria d’ubicar enfront del vial que separa la zona verda actual i el dic del moll. D’aquesta forma s’aprofitarien els espais ja ocupats per obres i els cotxes i remolcs podrien maniobrar sense destorbar el trànsit del carrer. S’adjunta fotografia aèria de la zona amb la proposta senyalitzada.

DRAGATS DEL MOLL I DE LA ZONA EXTERIOR.
El dragat de la zona  interior del moll és innecessari per quan l’actual situació no presenta cap dificultat per a les embarcacions. El darrer dragat el feu a l’any 2002.
El dragat exterior no està justificat i efectuaria a una gran extensió de la mar, acabant amb tota vida marina i vegetal. El que si podria ésser convenient es una retirada i neteja de pedres, peces de mares i altres objectes existents per a la millora de la zona de bany.

ZONA VERDA.
Mantenir la zona verda i millorar-la amb vegetació i voravies, suprimint els aparcaments, la varada en sec i la caseta de serveis.

ZONA DE VARADA EN SEC.
Disminuir les 5  places de la primera filera de varada en sec per tal de no invadir l’actual vial de trànsit i en el seu lloc construir i/o senyalitzar un pas  per a la seguretat dels vianants.

Llegir 1113 vegades Darrera modificació el Dimarts, 26 Juny 2012 18:01

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.