Dilluns, 18 Juny 2012 14:44

18/06/2012. Èxit de la primera acció de protesta "No vull/puc pagar" al tren.

El GOB, juntament amb l'Associació d'usuaris del tren i usuaris anònims del servei denuncien la perversa estratègia de gestió de SFM per justificar l'augment abusiu de les tarifes, l'acomiadament de treballadors, i el progressiu tancament de línies del servei públic de transport ferroviari.

18/06/2012. Èxit de la primera acció de protesta "No vull/puc pagar" al tren.

El GOB, juntament amb l'Associació d'usuaris del tren i usuaris anònims del servei denuncien la perversa estratègia de gestió de SFM per justificar l'augment abusiu de les tarifes, l'acomiadament de treballadors, i el progressiu tancament de línies del servei públic de transport ferroviari.

Alhora denuncien la repressió policial desmesurada i l'estratègia de la por i criminalització de les persones que protesten pacíficament pels seus drets i per mantenir un servei públic que és de tots.

_________________________________________________________________________________________

Avui , al mati s’han dut a terme les primeres protestes al tren NO VULL PAGAR /NO PUC PAGAR, en les quals usuaris que es desplaçaven s’han negat a pagar el bitllet del tren.

La gestió de SFM: una estratègia premeditada per desmantellar el tren.

Des del GOB denunciam la pèssima gestió del servei públic de tren. Sabem que no és per incomptència - que també podria ser - si no que respòn a una estratègia premeditada de degradació del servei (ja s'han acomiadat 27 persones, molts trens van sense revisor, els torns de les estacions d'Inca, Manacor i Palma romanen sovint oberts o taquilles tancades, de manera que no es comptabilitzen ni els viatges ni els usuaris...) de manera que, malgrat l'increment abusiu de les taxes adreçades a penalitzar els usuaris del tren, justifiquin a mig termini la privatització del servei públic i el tancament de línies.

La gestió d'aquesta empresa hauria de ser sotmesa a una auditoria externa i se n'haurien d'exigir responsabilitats. Diàriament tenen quantitat de pèrdues intencionades per usuaris que no poden accedir a títols de transport al no existir expenedores de bitllets a al majoria d’estacions, ni personal suficient que els pugui cobrar dins els vagons, ni les condicions necessàries per arreglar els torns espatllats ( la majoria d’ells) . Així la solució més fàcil a una mala gestió és asfixiar a l’usuari amb unes tarifes de transport privat, quan estem parlant del dret dels ciutadans d’optar a un transport públic decent, eficaç i a preus justos i objectius.

Una resposta policial exagerada i indignant

Volem fer nostres les paraules de l'Associació d'Usuaris del Tren i constatar el malestar general i la repulsa a l'agressió que els usuaris del tren hem sofert avui dematí. Gent pacifica que protestava contra les brutals mesures a les quals ens estan sotmetent, s’ha trobat a l’estació de Palma una quantitat exagerada de policia nacional, que els tractava com a delinqüents, i sol·licitant la documentació a tota la gent. A l'estació d'Inca hi havia parelles de guàrdies civils amb cans que custodiaven l'accés al tren.

Font: Ultima Hora 

Després de la identificació vendrà la multa per coaccionar per via impunitiva els ciutadans que exerceixen pacíficament el seu dret a la protesta. Per desgràcia s'ha convertit en un fet habitual en els darrers temps a Mallorca.

Aprofitam per denunciar aquestes mesures represores i la imposició de polítiques d'exterminació dels drets socials a serveis públics de qualitat.

Llegir 1579 vegades Darrera modificació el Dimarts, 03 Juliol 2012 13:00

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.