Divendres, 21 Agost 2009 01:00

21/08/09 El GOB recorda que l'extensió de la xarxa de tren es una reivindicació històrica

El GOB considera patètic el paper de PP-UM vers els nous projectes d'extensió de la xarxa ferroviària, i molt lamentable la indefinició del PSOE.
Consideram que, en el tema del tren fins a Alcúdia, es veu perfectament la intencionalitat política darrera el posicionament d'aquests partits, que obliden un cop més, el seu deure de respondre a l'interès general d'una petició reivindicada històricament i la necessitat de prioritzar la millor opció sobre el territori.

21 d'agost de 2009

EL GOB RECORDA QUE L'EXTENSIÓ DE LA XARXA DE TREN ÉS UNA REIVINDICACIÓ HISTÒRICA I UNA APOSTA INDISPENSABLE PEL FUTUR.
El GOB considera patètic el paper de PP-UM vers els nous projectes d'extensió de la xarxa ferroviària, i molt lamentable la indefinició del PSOE.
Consideram que, en el tema del tren fins a Alcúdia, es veu perfectament la intencionalitat política darrera el posicionament d'aquests partits, que obliden un cop més, el seu deure de respondre a l'interès general d'una petició reivindicada històricament i la necessitat de prioritzar la millor opció sobre el territori.


Des de fa mesos que assistim a les discussion amb arguments polítics i d'interessos particulars (PP-UM-PSOE) vers els arguments tècnics que es plantegen des del la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori, en la discussió de l'arribada del tren fins a Alcúdia.

Fa mesos també que el GOB es va posicionar fermament per la millor opció, tant des del punt de vista de criteris de mobilitat, com des del punt de vista d'impacte sobre el territori que representa l'opció Nord de l'arribada del tren al lloc més proper possible al nucli urbà d'Alcúdia.

Fa mesos que es va presentar l'estudi tècnic d'anàlisi d'alternatives des dels punts de vista de mobilitat, territorial i ambiental que avala l'opció Nord. I ara esteim a l'espera de l'estudi que ha de valorar exclusivament  l'impacte ambiental de ambdues alternatives pel que fa al tram central del recorregut, tenint en compte també les diverses opcions tant de la sortida de Sa Pobla, com de l'arribada al municipi Alcudienc.

Els arguments reivindicats des de bon principi pel GOB per optar per l'opció del corredor Nord, es varen veure avalats per l'estudi tècnic presentat per la Conselleria:

  • permet l'arribada del tren fins a Alcúdia poble (Alcúdia poble i zona propera al moll), la zona de més densitat de població resident, que és a la població a la que se li ha de proporcionar un servei públic per cobrir les seves necessitats de desplaçament obligats, sigui per raons de feina, estudis, oci, etc. Els turistes, també segur que el faran servir, i aquests, que el faran servir puntualment, poden desplaçar-se fins el punt d'arribada amb un bon enllaç de transport públic. El tren no s'ha de pensar pels turistes que el faran servir ocasionalment sinó pels residents d'Alcúdia que el faran servir diàriament.
  • la lògica i el sentit comú, fan que l'opció Nord, paral·lela a la carretera actual i per tant, al costat d'una infrastructura ja existent, és la més idònea, precisament perquè evita una nova obertura i fragmentació del territori en un altre indret. A més, impossibilitarà la futura conversió de la carretera actual en autopista i n'evitarà la necessitat, ja que donarà una solució de transport públic a l'afluència de persones a Alcúdia.
  • l'arribada del tren a Alcúdia fa més fàcil la construcció d'un tramvia cap al Port de Pollença i Can Picafort.

ON ÉS EL SENTIT COMÚ I LA RESPONSABILITAT DELS NOSTRES POLÍTICS?
ARA RESULTA QUE ES FORÇA LA SITUACIÓ A TRAVÉS D'UNA ESMENA AL DECRET GRIMALT!

Si el GOB ja va considerar en el seu moment un error l'aprovació dels decrets Nadal i Grimalt sense cap tipus d'argumentació que justifiqués la necessitat i urgència d'aprovar determinades excepcionalitats via Decret-llei, resulta que les esmenes que els diferents partits PP-UM van presentant durant els respectius tràmits de tramitació parlamentària dels projectes de llei, no fan més que donar-nos la raó.

Del Decret Nadal, que ja permet uns privilegis incomprensibles pel sector turísitc des del punt de vista del compliment de la normativa urbanística i turística, hem hagut de veure com ressuscitava via esmena (UM i/o PP? encara no ho sabem), el camp de golf il·legal de Son Baco.

I del Decret Grimalt, que retalla la tramitació ambiental de determinats projectes, ara, hem de veure una esmena del PP (però probablement recolzada per UM) per forçar el traçat sud del tren fins a Alcúdia, malgrat tots els informes tècnics, econòmics i ambientals que avalen l'opció Nord.

Realment es fa mal d'entendre pels ciutadans aquesta manera de governar a cops de decrets-llei, esmenes i contraesmenes. La llei i la normativa està per complir-se, el territori per ser protegit front a interessos econòmics i els informes tècnics, econòmics i ambientals estan per servir de guia als acords polítics. Ja hem hagut de viure i fer-nos càrrec com a ciutadans en massa ocasions de decisions polítiques irresponsables i mancades de qualsevol criteri tècnic i de racionalitat en la inversió de doblers públics (Palma Arena, metro, palau de congressos, etc.)

Des del GOB i com a ciutadans demanam responsabilitat als diferents partits que formen part d'aquest pacte de Govern, alguns dels quals, obliden massa sovint que l'objectiu és servir a l'interès general i no al d'interessos privats i polítics. El tren ha d'arribar a Alcúdia, fins a Alcúdia i per la millor opció avalada per criteris tècnics, econòmics i ambientals. És senzillament, una qüestió de sentit comú i insistim, de responsabilitat.

Llegir 1195 vegades Darrera modificació el Dimarts, 23 Juny 2015 22:32

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.