Dimecres, 22 Setembre 2010 01:00

22/09/10 La Plataforma ciutadana Mesa Cívica, Mou-te per Ciutat considera una aberració la proposta d’UM de suprimir carrils bici a Palma en plena setmana europea de la Mobilitat Sostenible

Dimecres, 22 de setembre de 2010

La Plataforma ciutadana Mesa Cívica, Mou-te per Ciutat  considera una aberració la proposta d’UM de suprimir carrils bici a Palma en plena setmana europea de la Mobilitat Sostenible


La Plataforma considera lamentable i absolutament injustificada la proposició presentada per Unió Mallorquina al ple de l’Ajuntament de Palma per suprimir els carrils bici d’Avingudes, Avinguda Argentina, Passeig Mallorca i carrer Balmes, precisament quan ens trobam en plena celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

Es tracta d’una proposta totalment injustificada que es fonamenta sobre la falsedat que els carrils bici generen inseguretat i accidents, quan és tot el contrari, i arriba en el moment més inoportú, ja que recordem-ho, estam celebrant el dia sense cotxes.

Quin sentit té aquesta proposta de supressió dels carrils bici de Palma? És la manera que té Unió Mallorquina de commemorar el dia sense cotxes? És aquesta la proposta d’UM per a una mobilitat més sostenible a Palma? O és que el que vol commemorar UM és el dia sense bicicletes?

Suprimir aquests carrils bici suposaria tornar 30 anys enrere
Suprimir aquests carrils bici suposaria tornar 30 anys enrere, i situar Palma a la coa de les ciutats espanyoles i europees, que el que fan precisament és afavorir els desplaçaments amb mitjans alternatius al cotxe per fer les seves ciutats més habitables i més saludables.

No es poden tudar més doblers públics suprimint infrastructures que beneficien a tothom
Eliminar els carrils bici de Palma, encara que de forma parcial, suposaria eliminar la possibilitat d’anar en bicicleta a Palma perquè la densitat de cotxes i la inseguretat que això genera impedirien circular amb bicicleta per Palma. La supressió d’aquests carrils suposaria destinar novament doblers públics per desfer una obra pública ja realitzada, que no ens podem permetre en temps de crisi, suposaria per tant, tudar doblers públics, és a dir, de tots els ciutadans.

Suprimir el carril bici d’Avingudes suposaria una ferida mortal al nou model de Ciutat
La Plataforma entén que la supressió del carril bici d’Avingudes suposaria la pràctica eliminació de la connectivitat de la xarxa de carrils bici de Palma i suposaria una ferida mortal al nou model de Ciutat fonamentada en guanyar més espai i seguretat per als vianants, pels ciclistes i per als mitjans de transport públic. L’aprovació d’aquesta proposta a més suposaria de facto la impossibilitat material d’usar habitualment la bicicleta com a mitjà de transport quotidià.

Finalment, demanam al Partit Popular que no doni suport a aquesta iniciativa d’UM que va en contra dels interessos dels ciutadans de Palma, que atenta als drets dels ciutadans a poder elegir lliurement el seu mitjà de transport, i que va en contra de totes les polítiques de mobilitat que s’estan implantant a les ciutats europees més modernes i avançades.

Llegir 1056 vegades Darrera modificació el Dimarts, 19 Juny 2012 12:46

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.