Dimecres, 23 Febrer 2011 00:00

23/02/2011 El GOB Exigeix al Consell la paralització immediatat de la tramitació dels projectes de la Via Connectora

Denuncia l'engany de la voluntat negociadora del Consell, que mentre anuncia que està disposada a canviar el projecte, continua la tramitació per trams d'aquesta mega-infrastructura.

 


23 de febrer de 2011

El GOB Exigeix al Consell la paralització immediatat de la tramitació dels projectes de la Via Connectora
Denuncia l'engany de la voluntat negociadora del Consell, que mentre anuncia que està disposada a canviar el projecte, continua la tramitació per trams d'aquesta mega-infrastructura.


En aquests moments, el Consell ja ha tret a exposició pública  4 projectes dels que conformen la completitud de la Via-Connectora-2on cinturó, fins i tot, amb data 17 de febrer, s'ha publicat al BOIB la licitació per a l'execució d'un tram d'aquesta mega-infrastructura. Els projectes que s'estan tramitant per a la seva execució immediata són:

  • Desdoblament de la carretera Ma-30 entre Son Ferriol i la Carretera d'Inca, Ma-13A.
  • Nous accessos a Son Ferriol i Son Llàtzer i enllaços Ma-15, Ma-15D, Ma-3011 i Ma-30.
  • Millora nous accessis des de l'autovia de llevant a Mercapalma, Carrefour, Coll de'n Rebassa, camí fondo (Ma- 5011) i Ma-30 (millora d'accessos a Palma)
  • Projecte de traçat de millora de l'enllaç entre l'eix central (Ma-13, Ma-13A) i Ma-30 i nous accesslos a Alcampo. TM de Marratxí (millora accessos a Palma). Correspon a la fotografia adjunta.


ON ÉS LA VOLUNTAT DE NEGOCIAR? ENS PRENEN EL PÈL?
Mentre van "entretenint" plataformes, veïns i associacions, amb reunions i anuncis de possibles modificacions, el Consell continua amb la tramitació dels projectes de la via connectora.

LA PERVERSIÓ D'UNA TRAMITACIÓ FRACCIONADA
El GOB ha denunciat reiteradament que el projecte de via connectora, no pot tramitar-se per trams. És un projecte únic i així ho deixa de manifest la documentació tècnica aportada per les enginyeries que desenvolupen el projecte que, constantment, fan referència a l'obra del 2on cinturó, com un tot.

La tramitació fraccionada implica una indefensió total i absoluta dels ciutadans, pel fet de fer-se a més, com una tramitació d'urgència, amb projectes que només estan 15 dies a exposició pública i sense la corresponent avaluació d'impacte ambiental. Cal replantejar la infrastructura en la seva totalitat i l'execució dels primers trams condiciona l'execució de la resta, tant en el traçat, com en el tipus de via, com en l'ocupació de terrenys.

L'ACTITUD DEL CONSELL DE MALLORCA ÉS INDIGNANT   
Entenem que l'actitud del Consell és totalment irrespectuosa amb els ciutadans que reclament solucions, però des del seny i el sentit comú, amb els veïns que treballen intensament per a donar la informació que no dona l'administració i intentar arribar a un consens. És una actitud que parteix de l'engany constant, la perversió en els procediments i fins i tot, pensam que incorren en il·legalitats pel que fa a l'avaluació ambiental d'una infrastructura d'aquestes característiques que, a més, recordam que no es sustenta sobre cap estudi de mobilitat previ, tal i com s'havia anunciat i que a més, té un important sobrecost respecte el previst al conveni de Carreteres.

Per tot això, el GOB exigeix :

  • la paralització immediata de la tramitació dels projectes que conformen la via-connectora/2on cinturó:
  • que es faci l'estudi de mobilitat integral que resolgui la necessitat dels accessos a Palma tenint en compte tots els modes de transport, i que contempli diverses alternatives, entre elles l'alternativa zero.
  • que el projecte que en resulti, si és que es descarta l'alternativa zero, es tramiti com un projecte únic amb la corresponent tramitació ambiental que pertoca per llei.


CAMPANYA D'ENVIAMENT MASSIU DE CARTES ALS RESPONSABLES POLÍTICS
El GOB recorda que té en marxa a través de la seva plana web, sota el lema "Ajuda'ns a reclamar seny i sentit comú" una campanya de recollida de signatures electròniques  per manifestar el desacord dels ciutadans en aquest projecte i en la seva tramitació.

http://www.gobmallorca.com/viaconnectora/

Llegir 1272 vegades Darrera modificació el Dilluns, 13 Juliol 2015 18:35
Pastilla dóna per campanyes
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.