Dimecres, 28 Octubre 2009 00:00

28/10/09 Dissabte, 31 d'octubre: marxa festiva-reivindicativa a Caimari contra al Pla de Carreteres.

Col·lectius de tot Mallorca, reivindicaran la retirada del Pla Director Sectorial de Carreteres

28 d'octubre 2009

Ni més asfalt, ni més creixement, ni més especulació...
Aturem el Pla de Carreteres!

Dissabte, 31 d'octubre: marxa festiva-reivindicativa a Caimari contra al Pla de Carreteres.
Col·lectius de tot Mallorca, reivindicaran la retirada del Pla Director Sectorial de Carreteres


El GOB, juntament amb altres entitats i col·lectius de tot Mallorca han organitzat una marxa festiva-reivindicativa per reclamar la retirada del Pla de Carreteres, un pla que consideren inacceptable per continuïsta, obsolet i depredador, que afavoreix descaradament el creixement i l'especulació urbanística.

Després de l'anunci, fa dues setmanes, de l'acord per donar un nou impuls al pacte de governabilitat del Consell de Mallorca, en que s'anuncià l'aprovació imminent i definitiva del Pla Director Sectorial de Carreteres de Mallorca, diversos col·lectius i entitats s'han sumat per donar a conèixer les conseqüències de l'aprovació d'aquest pla pel futur desenvolupament de l'illa i demanar-ne la retirada.

Impacte territorial de les actuacions
La revisió del Pla Director sectorial de Carreteres va ser aprovat inicialment al desembre de 2008, amb els vots favorables de tots els partits que conformen l'equip de govern del consell de Mallorca (PSOE, BLOC, UM). Aquest pla que representa una continuïtat i consolidació del model viari PP-UM.

Les actuacions previstes responen a un model territorial i viari obsolets que aposten per l'expansió urbanística i per possibilitar nous creixements a partir d'una gran xarxa d'asfalt: noves autopistes i autovies, accessos a Palma per possibilitar més cotxes a ciutat, variants i rondes que indueixen l'expansió urbanística dels pobles, condicionaments de carreteres que destrossaran el paisatge rural, etc.

Mallorca no necessita un Pla de Carreteres, necessita un pla integral de mobilitat que tengui en compte tots els modes de transport i que sigui concebut des de la coordinació de totes les administracions competents en matèria de transport.

Un model viari sota sospites de corrupció
A part de l'impacte territorial, la política d'infrastructures viàries del Consell, està sota sospites de corrupció amb els seus màxims responsables imputats pel "Cas Peatge" (vinculat a la construcció en la passada legislatura de la carretera Ma-15). El Consell de Mallorca no pot ara, avalar aquestes actuacions i consideram que, en qualsevol cas, ha de plantejar altra cop quin ha de ser l'ànim que impulsi la política de carreteres de la institució insular i estem convençuts de que les solucions que proposa aquest Pla, no són la solució que Mallorca necessita.

Una inversió exagerada en temps de crisi
Per altra banda preveu la inversió de 2 mil milions d'euros en carreteres!  En temps de crisi, aquesta comunitat té altres prioritats: educació, sanitat, residus, proveïment d’aigua.. Fins i tot en transport són més necessàries altres inversions públiques.

Perquè a Caimari?
A la carretera de Caimari – Selva -Inca, és on es començarà en breu el proper projecte destructiu d’una de les carreteres més emblemàtiques que dona entrada al paratge de la Serra de Tramuntada. L’actuació prevista pel Consell esdevé l’exemple del que significarà l’aprovació definitiva del Pla de Carreteres per moltes carreteres situades a les àrees rurals més preservades de Mallorca, com ja ha passat amb altres: carretera Calvià - Capdellà, Sant Joan - Montuïri, Camí de Conies (Manacor)...

  
 
Condicionament Camí de Conies, Manacor (esquerra) i condicionament Carretera Sant Joan - Montuïri (dreta)

Entitats adherides
GOB, GADMA, STEI-I, REVOLTA GLOBAL, CGT-BALEARS, GENT ACTIVA, SLOW-FOOD ILLES BALEARS, AMICS DE LA VALL DE COANEGRA, SINEURS INDEPENDENTS, ATTAC-MALLORCA, AMICS DE LA TERRA, ELS VERS-EU SANTA MARIA, SEPC, ATENEU GABRIEL BUADES, ESQUERRA-SINEU, MAULETS, CAMINS PÚBLICS I OBERTS, UNIÓ DE PAGESOS, OCB, UNIÓ OBRERA BALEAR, FEDERACIÓ DE VEÏNS DE FELANITX, PLATAFORMA MA-15 D'AFECTATS PER LA CARRETERA DE MANACOR, JUBILATS PER MALLORCA, ASSEMBLEA DE JOVES DEL MOLINAR, LOBBY PER LA INDEPENDÈNCIA, ASSEMBLEA ENDAVANT DE MALLORCA...

Llegir 1081 vegades Darrera modificació el Dimarts, 26 Juny 2012 10:47

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.