Dilluns, 31 Agost 2009 01:00

31/08/09 El GOB fa un clam a favor de la bicicleta a Ciutat.

Fa anys que demanam un canvi en la mobilitat de la Ciutat. Ara tenim la possibilitat de fer-lo realitat i cal que ens hi impliquem tots els ciutadans

31 d’agost de 2009

EL GOB FA UN CLAM A FAVOR DE LA BICICLETA A CIUTAT
Fa anys que demanam un canvi en la mobilitat de la Ciutat. Ara tenim la possibilitat de fer-lo realitat i cal que ens hi impliquem tots els ciutadans.


En les darreres setmanes, les obres dels carrils bici s'han acumulat a la crispació per les obres que hi ha obertes a tot Palma i aquesta crispació s'ha desviat cap aquesta nova inversió tant necessària per millorar la ciutat, per fer-la més humana, més habitable i més segura.

Des de fa molts anys, els ciutadans de Palma demanam una ciutat que estigui pensada per a les persones i no per als cotxes que, malauradament i contràriament a aquestes peticions aquests, s'han anat fent els senyors dels carrers de Ciutat, gràcies a les polítiques de mobilitat absents en anys anteriors de governs municipals a Palma.

174 COTXES = 3 AUTOBUSOS = 1 TRAMVIA.
Ara hi ha la possibilitat d'aquest canvi: els carrils bici no són actuacions aïllades que s'impulsen per una millora de la mobilitat a la Ciutat de Palma. S'han incrementat el nombre de línies de bus, s'han incrementat freqüències,  s'han establert aparcaments dissuasius i gratuïts, s'està impulsant el tramvia i s'han augmentat les freqüències dels trens que connecten Palma amb la part forana. Tot això amb un objectiu ben clar: disminuir el nombre de cotxes a dins la Ciutat.

EL REPTE: LA TRANSICIÓ
Ara ens toca a nosaltres, els ciutadans de Palma, fer possible aquest canvi tant necessari. No ho paga, seguir posant l'exemple de nombroses ciutats europees on les bicicletes, els vianants i el transport públic tenen un espai preferencial envers el cotxe. Palma té una dimensió que fa que sigui una ciutat òptima per oblidar el cotxe pels desplaçaments habituals i optar per altres mesures més sostenibles, justes i solidàries.

No és una qüestió d'ecologistes, és una qüestió de ciutadans, de qualitat de vida, del dret a tenir opcions i a que tothom hi trobi la millor opció per moure's.

LA CLAU: LA RACIONALITZACIÓ EN L'ÚS DEL VEHICLE PRIVAT
L'objectiu és clar: transferir viatgers des del transport privat al transport públic i al transport no motoritzat (a peu i en bicicleta). Aquest objectiu requereix indispensablement racionalitzar l'ús del vehicle privat i això passa necessàriament per adaptar la ciutat per donar prioritat a altres usos, com s'està fent amb la implantació de totes les mesures abans esmentades, entre elles la implantació de la xarxa de carrils-bicicleta.

INICIATIVES

Massa Crítica
Fa anys que a Ciutat funciona el col·lectiu Massa Crítica. Un col·lectiu format per persones que utilitzen periòdicament la bicicleta pels seus desplaçaments habituals.

Com cada primer dijous de mes, i amb motiu de reivindicar un lloc per a la bicicleta a la ciutat, el proper dia 3 de setembre Massa Crítica organitza una bicicletada que començarà a les 19.30 hores a la Pça. d'Espanya. Poden assistir-hi els infants, ja que tenen escolta policial.

L'itinerari serà l'habitual pel centre de la ciutat i el podeu veure a:
http://www.mallorcaweb.net/massacritica/recorridos/recorrido7.jpg

Mesa Cívica: mou-te per ciutat
Aquest mateix any, s'ha consolidat també un col·lectiu d'entitats d'entitats i persones que reivindica una ciutat més equitativa, més sostenible i més humana des del punt de vista de la mobilitat.

El col·lectiu està format per: Masa Crítica, GOB, Amics de la Terra, CCOO, Federació d’Associacions de Veïns de Palma, STEI-I, Plataforma Parc de les Vies, ARCA, APEEIB i PIMECO i compta amb el suport d'ALCAIB, SBEA, Associació de Veïns de Santa Pagesa, Associació de Veïns de Camp Rodó, Associació d’Usuaris/es del Tren, Associació Pachamama, OCB, Cooperativa “Realiment”, Plataforma Ciutadana Camp de’n Serralta,…

Per a més informació i adhesions podeu consultar el blog:
http://mesacivica.wordpress.com

Llegir 1287 vegades Darrera modificació el Dimecres, 27 Juny 2012 14:41
Pastilla dóna per campanyes
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.