Dimarts, 03 Mai 2022 13:12

5 creuers al port: un supermega, un mega i tres creuers

El Wonder of the Seas arriba d'amagat, una setmana abans del que s'havia anunciat a bombo i plateret com "la primera vegada que el creuer més gran del món visita Palma", en un altre dia d'excepcions als acords que havien de limitar l'arribada d'aquests enormes bucs al nostre port (tot just comença la temporada i ja en van 4, d'excepcions). I és que el Wonder es suma avui a un megacreuer i tres creuers més petits.

A més de la intensificació de la contaminació que viurem a la ciutat durant les hores que els vaixells estiguin atracats (en perjudici del medi ambient, la nostra salut i la dels mateixos creueristes), el fet de rebre en un dia a 5 creuers (d'"operació núvol" com el d'avui), generarà novament el caos i la saturació dels carrers del centre històric de Palma.

Un dia on no podem quedar-mos callats: fa tres anys que reivindicam que es posi seny en aquest tipus de turisme. Tres anys dient que un creuer i prou, que la ciutat no suporta més. Vàrem reconèixer la passa que suposava posar límits a aquest tipus de turisme (encara que no estiguéssim a favor dels 3 creuers diaris acordats), però tot just quan comença la temporada veim que els acords s'incompleixen sistemàticament i que aquest model no entén de límits. L'any que ve, quin serà "el creuer més gran del món"?

Per totes aquestes raons el turisme dels megacreuers a Palma està clarament FORA d'ESCALA. A tots aquells que volen sumar-se a aquestes reivindicacions els convidam el pròxim 9 de maig a embarcar-se amb nosaltres al veler més antic en actiu d'Espanya, el Rafel Verdera, per donar la benvinguda al creuer més gran del món, el Wonder of the Seas. Podem semblar petits, però som molts i la nostra lluita és gran.

Llegir 329 vegades

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob