Dilluns, 17 Setembre 2018 12:00

El GOB alerta de la nova variant prevista a Campanet.

Un projecte no justificat, amb un impacte crític al paisatge pintoresc de la Serra de Tramuntana. Més del model de carreteres obsolet PP-UM.

Una carretera nova de 80km/h de 20 metres d'amplada, que no arreglarà els problemes de mobilitat de Campanet i destrossarà el sòl rústic per on pretén passar.

Si bé és cert que Campanet té problemes de mobilitat per la manca d'una estratègia de mobilitat adequada, per una trama urbana que obliga a què el trànsit de vehicles es concentri especialment en l'eix principal, atesa la falta de connexió dels vials laterals, molts d'ells sense acabar de completar - la qual cosa dificulta i congestiona les vies existents -, amb una manca de connectivitat entre els diferents barris, i amb una mancança de zones d'aparcaments que provoca la saturació de vehicles, el cert és que entenem que el que es proposa implica la creació de nous problemes, més que no pas la solució de les existents.

La tipologia de via prevista, no es correspon a la concepció de ronda urbana, sinó és una nova carretera que travessa sòl, majoritàriament rústic, amb els impactes greus que això comporta, especialment des del punt de vista de consum de territori, però també, i donada la localització del projecte, en relació a l'impacte paisatgístic i patrimonial.

Un projecte que a més del no es justifica adequadament ni l'estudi d'alternatives, ni queda justificat per les dades més que qüestionables del trànsit actual que presenta la memòria justificativa.

Des del GOB reclamam que es descarti aquest projecte i es replantegi el projecte des del punt de vista i a escala del municipi i no només pensant en el tràfic de vehicles sinó concebut com un element d'integració, per a facilitar la mobilitat urbana i interurbana atenent tots els modes de transport i prioritzant els no motoritzats.

Ja n'hi ha prou d'executar carreteres que responen a un model instaurat per PP-UM de vies que només pensen en donar més espai als cotxes a costa del territori i sense atendre la problemàtica de mobilitat dels nuclis urbans. Pus carreteres!

 

Llegir 830 vegades

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.